Dijous, 23 de setembre de 2021 - Edició 1155
La República

Just Eat negocia amb CCOO i UGT el primer conveni col·lectiu d’una plataforma digital de repartiment de l’Estat

ACN Barcelona.-La plataforma de menjar a domicili Just Eat negocia amb CCOO i UGT el primer conveni col·lectiu del sector, que s’ha vist sacsejat per l’entrada en vigor d’aquí a […]

Avatar
Agències 03/08/2021

ACN Barcelona.-La plataforma de menjar a domicili Just Eat negocia amb CCOO i UGT el primer conveni col·lectiu del sector, que s’ha vist sacsejat per l’entrada en vigor d’aquí a uns dies de la ‘llei rider’, que obliga les plataformes a contractar els repartidors autònoms. Just Eat era l’única de les quatre grans plataformes –amb Glovo, Uber Eats i Deliveroo– que feia servir un model laboral, tot i que durant anys basat en la subcontractació i les Empreses de Treball Temporal (ETT). Ara, l’empresa vol fer servir una “xarxa pròpia” de repartidors i negocia un conveni que “estarà totalment alineat” amb la nova normativa, que entrarà en vigor el 12 d’agost. Just Eat, UGT i CCOO confien que les converses es materialitzin en un acord passat l’estiu.

Just Eat està “en fase de desenvolupament” d’un model de repartiment a través d’una “xarxa pròpia” de repartidors amb contracte laboral que es va iniciar a l’Estat el novembre del 2020. Segons l’empresa amb seu a Amsterdam, el conveni serà un “reflex” del model ja implementat en més de 160 ciutats d’Europa i “marcarà una fita història” de “moltíssima transcendència”, en paraules de Patrik Bergareche Sainz dels Terreros, director de Just Eat a Espanya.”Aquest conveni garantirà el bon funcionament de les relacions laborals en un entorn digital innovador i dinàmic on la tecnologia juga un paper essencial”, ha dit. Per la seva banda, el secretari d’Acció Sindical i Comunicació de FeSMC-UGT Álvaro Vicioso, ha assenyalat que la negociació té la “clara intenció per les parts presents, de regular de forma col·lectiva les relacions laborals de les persones treballadores de Just Eat” i “d’assentar les bases de futur del sector”.Un cop entri en vigor la ‘llei rider’, CCOO considera que “ara toca posar tots els esforços en establir les millors condicions laborals per dignificar la feina de les repartidores i els repartidors”, segons ha dit Carlos Gutiérrez Calderón, responsable de Noves Realitats del Treball del sindicat. Per Gutiérrez, aquestes converses “demostren al conjunt del sector” que “es pot conciliar la recerca de rendibilitat amb el compliment de la legislació laboral i la protecció social dels treballadors”.Tot i que la companyia, assessorada pel despatx d’advocats Pérez-Llorca, i els sindicats es troben encara en una fase de converses, el “clima d’entesa” existent ha fet que les parts s’hagin compromès a tancar un acord tornant de vacances.