Divendres, 30 de setembre de 2022 - Edició 1527
La República

Junts vincula el pacte amb el PSC a la Diputació de Barcelona i la reacció del PSOE pel cas Pegasus

ACN Barcelona – El portaveu de Junts, Josep Rius, ha vinculat el pacte amb el PSC a la Diputació de Barcelona i la reacció del PSOE pel cas Pegasus. En […]

Agències 03/05/2022

ACN Barcelona – El portaveu de Junts, Josep Rius, ha vinculat el pacte amb el PSC a la Diputació de Barcelona i la reacció del PSOE pel cas Pegasus. En una entrevista a ‘Ràdio 4 i La 2’, Rius també ha avalat que hi hagi una reunió entre el president de la Generalitat, Pere Aragonès, i el president espanyol, Pedro Sánchez, per demanar-li explicacions sobre l’espionatge massiu contra l’independentisme. I ha advertit al govern espanyol que tindrà més credibilitat sobre l’espionatge contra el president Sánchez i la ministra de Defensa, Margarita Robles, si volen anar “fins al final” i faciliten la creació d’una comissió d’investigació al Congrés.

Rius ha qualificat “d’estrany” que el govern espanyol sabés des de fa un any que havia estat espiat però que no ho hagin fet públic fins que s’ha conegut l’espionatge “massiu” contra l’independentisme.

Preguntat pel pacte de Junts amb el PSC a la Diputació de Barcelona, Rius ha explicat que la seva formació debatrà sobre aquesta qüestió al congrés previst per a l’estiu. “Haurem de veure sobretot com reacciona el PSOE a partir d’ara amb aquest afer tan important que hi ha hagut”, ha afegit. I, en aquest context, ha reclamat als socialistes que hi hagi una comissió d’investigació per arribar “fins al final” i que el govern espanyol s’equipari a la reacció que tindria qualsevol estat de la Unió Europea amb una “democràcia plena”.

Reforma de la llei de política lingüística

El portaveu de Junts ha explicat que encara hi ha converses per consensuar una reforma de llei de política lingüística per fer front a la sentència del TSJC que fixa un 25% de classes en castellà. I ha avisat que “si no hi ha consens amb entitats, Junts no tindrà una posició favorable per impulsar la reforma de la llei”. Així mateix, ha defensat que “s’ha de fer front a la sentència i no adaptar-se a ella”.

Sobre la vaga a les escoles, Rius ha dit que el conseller d’Educació, Josep González-Cambray, ha procurat el diàleg amb els sindicats. Però també ha afegit que si hi ha noves jornades de vaga, voldrà dir que aquest diàleg és “insuficient”.