Dissabte, 25 de març de 2023 - Edició 1703
La República

Junts respon a Aragonès sobre Borràs: “La millor manera de prestigiar el Parlament és defensar-lo dels embats judicials”

ACN Barcelona – El portaveu de Junts, Josep Rius, ha respost el president de la Generalitat, Pere Aragonès, després que digués que si la presidenta del Parlament, Laura Borràs, fos […]

Agències 11/07/2022

ACN Barcelona – El portaveu de Junts, Josep Rius, ha respost el president de la Generalitat, Pere Aragonès, després que digués que si la presidenta del Parlament, Laura Borràs, fos d’ERC l’apartarien del capdavant de la cambra. “Estem d’acord amb Aragonès i creiem en el prestigi de les institucions, posar la institució per davant de qualsevol altra qüestió vol dir defensar la presumpció d’innocència i impedir la ingerència dels tribunals espanyols”, ha replicat Rius, que ha afegit que “la millor manera de prestigiar el Parlament és defensar-lo dels embats judicials”. En roda de premsa des de la seu del partit també ha dit que des de Junts “no diferencien uns casos de repressió dels altres” i ha insistit en la necessitat d’un front comú a l’independentisme.

t>TÍTOL:

Junts respon a Aragonès sobre Borràs: “La millor manera de prestigiar el Parlament és defensar-lo dels embats judicials”

SUBTÍTOL:

Fonts del partit veuen les declaracions del president com “una cortina de fum” pel “fracàs” de la taula de diàleg

ENTRADETA:

El portaveu de Junts, Josep Rius, ha respost el president de la Generalitat, Pere Aragonès, després que digués que si la presidenta del Parlament, Laura Borràs, fos d’ERC l’apartarien del capdavant de la cambra. “Estem d’acord amb Aragonès i creiem en el prestigi de les institucions, posar la institució per davant de qualsevol altra qüestió vol dir defensar la presumpció d’innocència i impedir la ingerència dels tribunals espanyols”, ha replicat Rius, que ha afegit que “la millor manera de prestigiar el Parlament és defensar-lo dels embats judicials”. En roda de premsa des de la seu del partit també ha dit que des de Junts “no diferencien uns casos de repressió dels altres” i ha insistit en la necessitat d’un front comú a l’independentisme.

COS:

Segons fonts del partit, les declaracions del president aquest dilluns en una entrevista a Onda Cero són “una cortina de fum” arran del “fracàs” de la taula de diàleg i de la negociació amb l’Estat.

Durant la roda de premsa Rius ha remarcat que “no pot ser” que els jutges “decideixin qui és diputat i qui no i qui és president del Parlament” i ha assegurat que no col·laboraran a “fer un Parlament a gust de la cúpula judicial, les Clavegueres de l’Estat i Ferreras”. El portaveu ha insistit que fa anys que existeix “una guerra bruta” contra l’independentisme.

Sobre la possibilitat que se li obri judici oral a Borràs ha dit que demanaran a la resta de grups que respectin la presumpció d’innocència de la presidenta i que “no se la jutgi abans per la cambra que pels diputats”. Segons ha apuntat, la “línia a seguir” és la que va seguir la Mesa la setmana passada quan va acordar mantenir el vot delegat a Lluís Puig tot i la resolució del TC.

En ser preguntat sobre si les declaracions d’Aragonès i el posicionament d’ERC sobre Borràs posa en risc l’estabilitat del Govern Rius ha evitat respondre i ha dit que existeixen òrgans de coordinació amb els republicans on es vehiculen tots els temes del dia a dia.