Dimecres, 5 d'octubre de 2022 - Edició 1532
La República

Junts recrimina a ERC que la taula de diàleg no serà una negociació “real” si no es parla “d’autodeterminació”

ACN Barcelona – El portaveu de Junts, Josep Rius, ha recriminat a ERC que la reunió de la taula de diàleg que s’ha de celebrar aquesta setmana no serà una […]

Agències 25/07/2022

ACN Barcelona – El portaveu de Junts, Josep Rius, ha recriminat a ERC que la reunió de la taula de diàleg que s’ha de celebrar aquesta setmana no serà una negociació “real” si no es parla “d’autodeterminació”. “L’essència del conflicte és l’autodeterminació”, ha remarcat aquest dilluns. Per això, Junts reitera que dona per “esgotat el model de taula pactat” i diu que treballarà per “consensuar” una “confrontació que forci una negociació real”. “Ens posarem en contacte amb la resta de partits i entitats per refer la unitat estratègica”, ha assegurat Rius. Tanmateix, Rius ha puntualitzat que aniran “pas a pas” en funció del que surti a la reunió.

En qualsevol cas, Junts diu que la “desjudicialització no arriba” i desconfia que una reunió entre el Govern i l’executiu espanyol pugui “aturar” una “part del poder judicial espanyol” hostil amb l’independentisme.