Edició 1885

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 23 de setembre del 2023
Edició 1885

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 23 de setembre del 2023

Junts presenta una iniciativa al Congrés per impulsar l’ús del català a la Justícia

|

- Publicitat -

ACN Madrid – El diputat de Junts Josep Pagès ha registrat al Congrés una proposició de Llei per impulsar l’ús del català a la Justícia. Segons Pagès, l’Estat incompleix de manera sistemàtica la Carta Europea de Llengües Minoritàries i les resolucions del Consell d’Europa, perquè no garanteix que els processos penals es puguin fer en català. L’ús del català als jutjats ha caigut a un 10%. La iniciativa proposa una reforma de l’article 231 de la Llei Orgànica del Poder Judicial perquè “s’estableixi clarament que als processos judicials s’han de poder fer en llengües cooficials si una de les parts ho demana”.

Segons Pagès, aquesta mesura comportaria l’eradicació de l’actual sistema de traduccions, que “desincentiva l’ús de les llengües cooficials”.

Publicitat

A més, la reforma aniria acompanyada de l’obligatorietat de jutges, fiscals i personal de l’administració de Justícia d’acreditar un coneixement suficient de la llengua per poder fer les funcions en territoris amb llengua pròpia.

“La negativa de l’Estat, independentment del color del govern de torn, a complir les obligacions adquirides a la Carta Europea de les Llengües Minoritàries, signada el 2001, no només vulnera els drets lingüístics de tots els ciutadans amb llengües cooficials, sinó que el caràcter discriminatori d’aquesta actuació provoca un efecte dissuasiu”.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió