Dimarts, 21 de març de 2023 - Edició 1699
La República

Junts ofereix a ERC “estabilitat institucional” just abans de l’acord entre Govern i PSC pels pressupostos del 2023

ACN Barcelona – Junts va oferir a ERC “estabilitat institucional” poc abans que el Govern i el PSC anunciessin el seu pacte per aprovar els pressupostos del 2023. El secretari […]

Agències 01/02/2023

ACN Barcelona – Junts va oferir a ERC “estabilitat institucional” poc abans que el Govern i el PSC anunciessin el seu pacte per aprovar els pressupostos del 2023. El secretari general de Junts, Jordi Turull, va enviar una carta al president de la Generalitat, Pere Aragonès, dimarts al vespre amb aquesta proposta que posava com a condició les mateixes exigències que ja van plantejar abans de sortir del govern: unitat estratègica de l’independentisme, front comú a Madrid i replantejar la taula de diàleg. Així, Turull va demanar a Aragonès reconsiderar “el camí emprès” i centrar els esforços dedicats a “convèncer el PSC a refer la unitat d’acció de l’independentisme”.

“A cap de nosaltres els ciutadans no ens va donar prou força per governar en solitari i, per tant, buscar majories per governar és una exigència que us correspon”, remarca Turull en la carta.

Junts va trencar amb ERC a l’octubre i va sortir del Govern perquè considerava que no s’estaven fent “avenços clars cap a la independència” incomplint, segons ells, l’acord de legislatura que tenien amb els republicans.