Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

Junts diu que “potser s’hauria de fer una reflexió” de l’aplicació de la directiva europea sobre contractació pública

|

- Publicitat -

ACN Barcelona – El portaveu de Junts, Josep Rius, ha afirmat aquest dilluns que “potser s’hauria de fer una reflexió” de la transposició de la directiva europea sobre contractació pública per determinar si la llei catalana és “homologable” a altres normatives d’estats membres de la Unió Europea. Segons ha comptabilitzat l’ACN, la Sindicatura de Comptes ha detectat 44 possibles casos de “fraccionament indegut” de contractes en els últims cinc anys. És a dir, que un de cada quatre informes de la sindicatura detecta fraccionaments irregulars. Preguntat per aquesta qüestió, el portaveu de Junts, Josep Rius, ha dit que aquest tema no s’ha tractat a l’executiva, però ha assegurat que el partit està obert a “tots els debats que es plantegin a nivell de país”.

La presidenta de Junts, Laura Borràs, està acusada d’un delicte de prevaricació i falsedat documental per presumptament haver fraccionat contractes quan estava al capdavant de la Institució de les Lletres Catalanes.

Publicitat

<strong>Incompliments per fraccionament</strong>

La Sindicatura de Comptes observa incompliments de les normes per als contractes menors, que tenen un import màxim de 15.000 euros per a subministraments i serveis, i de 40.000 per a obres. Entre els assenyalats hi ha la Institució de les Lletres Catalanes (ILC) dirigida per Laura Borràs, la Sindicatura de Greuges, l’Oficina Antifrau de Catalunya (OAC), la Línia 9 de metro, el Departament de Justícia i diversos òrgans municipals.

El síndic major de la Sindicatura de Comptes, Miquel Salazar, recomana a l’administració que hi hagi “més personal qualificat” que es dediqui a la contractació tenint en compte que la legislació en aquest àmbit és “complexa”. “És una llei que requereix certa preparació de coneixements jurídics i planificació a l’hora de contractar. La immediatesa no pot ser l’excusa per justificar un contracte o un altre. Els contractes requereixen planificació i qualificació del personal”, ha resumit en declaracions a l’ACN.

Segons Salazar, si s’escurcen els terminis de les licitacions s’aniria en detriment del licitador perquè les lleis “tenen com a objectiu preservar el principi de la lliure concurrència”. “Si limitem els terminis podríem ser més eficaços? No ho sé. El que sé és que limitaríem aquest principi i la llei no està pensada per això. La llei està pensada per garantir el principi de la lliure concurrència”, ha insistit.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Opinió