Edició 1774

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 04 de juny del 2023
Edició 1774

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 04 de juny del 2023

Junts denuncia que el govern espanyol li ha vetat una pregunta a Montero sobre el finançament de Rodalies

|

- Publicitat -

ACN Madrid – Junts ha denunciat aquest dimecres que el govern espanyol ha vetat una pregunta sobre Rodalies que la portaveu de la formació al Congrés, Míriam Nogueras, havia presentat a la ministra d’Hisenda, María Jesús Montero, per a ser resposta durant la sessió de control. Fonts d’aquesta formació apunten que aquest dimarts a la tarda Nogueras va rebre una comunicació de l’executiu espanyol per anunciar-li que la pregunta quedava anul·lada perquè anava dirigida a la ministra d’Hisenda, i no a la titular de Transports, Raquel Sánchez. La pregunta, que consta com a “ajornada” a l’ordre del dia del ple del Congrés, demanava a Montero que expliqués “les pròximes mesures de finançament que té previst el govern d’Espanya a Renfe Catalunya”.

L’executiu espanyol justifica la decisió pel fet que la pregunta hauria d’haver anat dirigida a la ministra de Transports, i no a Hisenda, i queda ajornada perquè la ministra de Transports no pot ser present aquest dimecres a la sessió de control.

Publicitat

“Hisenda no és competent per contestar sobre execució pressupostària en infraestructures”, i “la pregunta la contestarà quan hi sigui la ministra competent”, apunten fonts del govern espanyol.

Segons l’executiu, la ministra competent és Raquel Sánchez, però “per motius d’agenda” Sánchez avui no és al Congrés” i “per tant, com passa tants altres cops, se’ls va dir que aquest dimecres no els podria contestar.

Però la portaveu de Junts al Congrés, Míriam Nogueras, considera que la decisió de l’executiu és purament política, perquè Montero “sempre” ha contestat preguntes sobre execució pressupostària, en aquest cas de Renfe.

Junts creu que es tracta d’una maniobra de l’executiu espanyol per esquivar respondre sobre la mala gestió de Rodalies coincidint amb l’inici de la campanya electoral.

Segons fonts del Congrés, Junts conserva el torn de pregunta per la setmana que ve.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió