Divendres, 24 de març de 2023 - Edició 1702
La República

Junts critica que alguns partits vulguin activar ja el relleu de Borràs al Parlament: “Donen per feta la sentència”

ACN Barcelona – El portaveu de Junts, Josep Rius, ha criticat que alguns partits vulguin activar ja el relleu de la presidenta del Parlament suspesa, Laura Borràs, abans que el […]

Agències 06/03/2023

ACN Barcelona – El portaveu de Junts, Josep Rius, ha criticat que alguns partits vulguin activar ja el relleu de la presidenta del Parlament suspesa, Laura Borràs, abans que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya resolgui el cas contra ella per prevaricació i falsedat documental pel presumpte fraccionament de contractes quan dirigia la Institució de les Lletres Catalanes. “Hi ha qui vol donar ja per feta la sentència o que ja fan de jutges”, ha dit Rius. Segons ell, l’executiva del partit encara no ha abordat el futur Borràs: “No entrarem en aquest debat fins que hi hagi sentència”. El portaveu de Junts no s’ha volgut pronunciar sobre la possibilitat que la presidenta suspesa pugui cobrar un sou, si fos condemnada i deixés d’exercir el càrrec.

Els comuns contemplen fer propostes per evitar que la presidenta del Parlament suspesa pugui rebre aquesta indemnització. La llei actual preveu que els expresidents de la cambra puguin cobrar el 80% del seu sou durant uns anys un cop ja no exerceixen. 

“Demanem respecte per la presumpció d’innocència”, ha reiterat Rius aquest dilluns. Fins que el TSJC no es pronunciï, Junts no es posicionarà sobre la presidència del Parlament, ni sobre el futur de Borràs, actual presidenta del partit, ha insistit el portaveu.