Diumenge, 2 d'octubre de 2022 - Edició 1529
La República

Junqueras, sobre el diàleg: “No ens deixarem intimidar per aquells a qui fa mandra defensar drets del país a tot arreu”

ACN Sant Sadurní d’Anoia – El líder d’ERC, Oriol Junqueras, ha insistit en la defensa de la taula de diàleg per resoldre el conflicte polític i ha remarcat que no […]

Agències 16/07/2022

ACN Sant Sadurní d’Anoia – El líder d’ERC, Oriol Junqueras, ha insistit en la defensa de la taula de diàleg per resoldre el conflicte polític i ha remarcat que no es deixaran “intimidar per ningú” en aquest camí. “No ens hem deixat intimidar per qui ens ha tancat a la presó ni tampoc ens deixarem intimidar per aquells a qui els fa mandra defensar els drets d’aquest país a tot arreu”, ha sentenciat. Junqueras s’ha expressat així en un acte a Sant Sadurní d’Anoia, on es celebra l’Acampada Jove d’enguany, organitzada per Jovent Republicà. Durant la seva intervenció Junqueras ha subratllat que ERC defensarà la llibertat, la democràcia i els drets nacionals dels Països Catalans “a tot arreu”.

En aquesta línia, ha apostat per teixir aliances amb el País Basc i Galícia, però també a nivell europeu amb “els pobles que lluiten per la llibertat”. “Ja en construïm quan la comunitat internacional ens diu que està disposada a acompanyar-nos en el camí de la negociació i ens demostra que està disposada a acompanyar-nos en la lluita antirrepressiva”, ha afegit.

El líder d’ERC ha posat en valor la taula de diàleg i ha subratllat que tot i que hi ha “molts poders a l’Estat” que, segons assegura, no volen que hi hagi cap negociació, s’ha aconseguit constituir-la. També ha recordat que en la primera reunió d’aquesta taula es va acordar reconèixer l’existència d’un conflicte polític. “Estem convençuts que el conflicte es resol precisament també, no només potser, però també, amb una taula de negociació”, ha dit.

Durant la seva intervenció Junqueras ha aprofitat per agrair la feina al Jovent Republicà –les joventuts del partit- i ha destacat que és “l’organització juvenil més antiga, més important i amb més presència als Països Catalans”.