Dijous, 5 d'agost de 2021 - Edició 1106
La República

Junqueras: “Davant la repressió que patim, la independència és més que mai un deure”

ACN Barcelona.-El president d’ERC, Oriol Junqueras, ha afirmat que la independència de Catalunya “no és només un dret”, sinó que ara, davant “la repressió” que pateix el moviment independentista, és […]

Avatar
Agències 28/06/2021

ACN Barcelona.-El president d’ERC, Oriol Junqueras, ha afirmat que la independència de Catalunya “no és només un dret”, sinó que ara, davant “la repressió” que pateix el moviment independentista, és “més que mai un deure”. Durant la seva intervenció davant el consell nacional extraordinari d’aquest dilluns, la primera després de ser indultat, Junqueras ha afirmat que la independència “és l’única eina” per construir “una societat veritablement justa” i que garanteixi “de forma definitiva la dignitat” dels ciutadans. “Si hem aguantat el que hem aguantat i si tornem a estar aquí adreçant-nos al consell nacional és perquè som republicans i som independentistes”, ha reiterat l’exvicepresident del Govern, que ha estat llargament ovacionat per tot l’auditori.

Junqueras també ha criticat el Tribunal de Comptes, lamentant que en fer públiques les multes que demanarà a diversos encausats, no només “embargaran les cases” de les persones encausades, sinó la dels seus fills: “Cap democràcia del món hauria de permetre’s el luxe de ‘represaliar’ els fills, aquells que no tenen cap responsabilitat política”, ha assenyalat. En aquest sentit, ha afegit que “la repressió no només és una xifra”, sinó que “s’ha de mesurar en aquelles persones que no hi tenen res a veure”. El líder republicà, que ha rebut un aplaudiment a peu dret durant diversos minuts en entrar a l’Auditori Axa de Barcelona, ha admès que “somiar en aquest retrobament” era “un motiu d’esperança” que l’ajudava a “aguantar en aquelles circumstàncies difícils”. Malgrat reconèixer que els dirigents indultats estan “una mica contents”, ha afirmat que hi falta la secretària general del partit, Marta Rovira, que en molts moments ha estat “un puntal” per ell. “Avui nosaltres som una mica més lliures, però no deixarem de lluitar en cap moment per la plena llibertat de tots els nostres i del nostre país”, ha conclòs.