Dimarts, 3 d'agost de 2021 - Edició 1104
La República

Judith Colell: “La prioritat és aportar el talent de dins de l’Acadèmia i implicar-hi els associats”

ACN Barcelona.-La flamant nova presidenta de l’Acadèmia de Cinema Català, Judith Colell, s’ha mostrat aquest dimarts al matí molt satisfeta per haver guanyat les eleccions a la institució. “Sento molt […]

Avatar
Agències 15/06/2021

ACN Barcelona.-La flamant nova presidenta de l’Acadèmia de Cinema Català, Judith Colell, s’ha mostrat aquest dimarts al matí molt satisfeta per haver guanyat les eleccions a la institució. “Sento molt agraïment per l’altra candidatura i tinc ganes de poder treballar amb ells. Ens hem de posar a treballar conjuntament”, ha precisat en declaracions a l’ACN. Com a prioritat immediata, la directora i realitzadora diu que començaran per implicar els acadèmics en diferents comissions en base al programa amb el qual es van presentar. “Pensem que aportar el talent de dins de l’Acadèmia i implicar els associats és el primer que hem de fer”, ha avançat.

La seva candidatura, sota el lema ‘Cinema i futur’, s’ha imposat a les eleccions per 172 vots, enfront als 103 obtinguts per la liderada per Neus Ballús amb ‘Una Acadèmia de portes obertes’. Les eleccions han comptat amb una participació del 56% dels acadèmics, una mobilització històrica a l’entitat. L’encara secretària de la Junta sortint d’Isona Passola s’ha presentat a les eleccions fent valer la seva experiència a la casa, però amb ganes d’aplicar-hi canvis.Integraven la candidatura guanyadora el productor Sergi Moreno Castillo (vicepresident), la directora Carla Simón (secretària), el director del festival D’A Carlos Rodríguez (tresorer), i David Verdaguer, Alba Cros, Maria Molins, Ana Pfaff, Sílvia Quer i Eduard Sola. Quatre d’aquests, inclosa Colell, formen part de l’actual Junta de l’Acadèmia d’Isona Passola, mentre que la resta no ha tingut mai responsabilitats en la institució.Un dels propòsits de Colell és, segons va expressar en una entrevista a l’ACN, crear noves comissions i dinàmiques de treball per implicar els acadèmics en la vida de la institució. Entre les prioritats que marca hi ha la de revertir la pèrdua de múscul del cinema català en els darrers anys i treballar per eixamplar el públic des de les aules. Colell vol una Acadèmia que aglutini tots els creadors, al marge de qui la presideixi.Més enllà de recuperar el nombre i la varietat de les produccions cinematogràfiques, la candidatura es marca dos altres grans reptes. Un té a veure amb la creació de nous públic, i està lligat amb el món educatiu. La realitzadora i directora aposta per fer un pla amb agents del sector que ja treballen en projectes que lliguen pedagogia i cinema (la cooperativa Drac Màgic o el programa Cinema en curs) i un pacte amb el Departament d’Educació perquè el cinema català entri a les aules, fent, per exemple, que el Cicle Gaudí tingui una finestra en escoles i instituts.El tercer gran propòsit de la candidatura és el d’involucrar els acadèmics (n’hi ha més de 500) en la reflexió i les tasques pròpies de l’Acadèmia.