Dijous, 29 de setembre de 2022 - Edició 1526
La República

Jucil reclama que els guàrdies civils puguin dur càmeres per gravar intervencions policials

ACN Barcelona – L’associació de guàrdies civils Jucil reclama que els agents puguin dur càmeres per gravar intervencions policials. L’associació ho ha sol·licitat a través d’un escrit a la Direcció […]

Agències 01/08/2022

ACN Barcelona – L’associació de guàrdies civils Jucil reclama que els agents puguin dur càmeres per gravar intervencions policials. L’associació ho ha sol·licitat a través d’un escrit a la Direcció General de la institució en què demana que s’autoritzi l’ús d’aquesta mena de dispositius en actuacions policials, sobretot en l’àmbit de la seguretat ciutadana, però també en agents que facin tasques de control i lluita contra la delinqüència. Jucil espera que la Direcció General de la Guàrdia Civil “aclareixi” la normativa actual, que a parer seu resulta “confusa i contradictòria” en relació amb l’ús de càmeres o la gravació d’intervencions amb el telèfon mòbil.

L’associació policial emmarca la petició en un context d’augment d’agressions a policies i d’increment de denúncies contra guàrdies civils així com de dèficits de plantilla.

Per tot plegat, l’associació demana comptar amb un sistema que permeti acreditar com han ocorregut uns fets per, d’aquesta manera, comptar amb un element de prova per al dret de defensa.