Dissabte, 19 de juny de 2021 - Edició 1059
La República

Juanma Moreno recomana un projecte “amb profundes arrels a Catalunya” per reflotar el PPC

ACN Barcelona.-El president de la Junta d’Andalusia i líder del PP andalús, Juanma Moreno, ha recomanat que el PPC adopti un projecte “amb profundes arrels a Catalunya” per tal de […]

Avatar
Agències 05/03/2021

ACN Barcelona.-El president de la Junta d’Andalusia i líder del PP andalús, Juanma Moreno, ha recomanat que el PPC adopti un projecte “amb profundes arrels a Catalunya” per tal de reflotar el partit després de les eleccions al Parlament, en què van passar de quatre a tres diputats. “Crec que hem de reflexionar sobre el model de partit polític que tenim a Catalunya”, ha assegurat en declaracions a la premsa abans d’oferir una conferència al Cercle d’Economia, a Barcelona. Moreno creu que al PPC li cal “resintonitzar una vegada més amb els catalans” i “eixamplar” la seva base per ser “un partit més permeable”. Ara bé, ha deixat en mans dels “homes i dones del PPC” en “col·laboració” amb la direcció estatal l’anàlisi de la situació i la presa de decisions.

Al costat del president del Cercle d’Economia, Javier Faus, el dirigent andalús s’ha referit també a la situació creada pel coronavirus i al tancament perimetral de les comunitats autònomes de cara a Setmana Santa. Moreno ha afirmat que li “dol” perquè Andalusia “viu del sector turístic”. Ara bé, ha afegit que “és la millor manera de frenar el que podria ser una quarta onada”. Davant d’aquest confinament, ha explicat que el govern andalús promourà “els destins interns” i que previsiblement es permetrà la mobilitat entre les vuit províncies de la regió perquè “el nivell d’incidència serà suficientment baix”. Preguntat sobre la negativa de la Comunitat de Madrid a aquest tancament, ha explicat que Madrid té “una circumstància diferent de la resta”: “Ells són emissors de ciutadans i la resta de comunitats autònomes som receptores”.