Edició 1779

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 09 de juny del 2023
Edició 1779

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 09 de juny del 2023

Josep Maria Mainat i Toni Cruz demanden la productora d”Eufòria’ i TV3 per plagi

|

- Publicitat -

ACN Barcelona – Josep Maria Mainat i Toni Cruz, creadors d”OT’, han presentat una demanda contra el programa de TV3 ‘Eufòria’ per un presumpte plagi, el format que ells van crear i estrenar a TVE el 2001. La demanda és contra Veranda TV, la productora del ‘talent show’, i la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA). Segons els productors, hi ha “enormes similituds entre els elements essencials d”Eufòria’ i els que van fer famós el format d”Operación Triunfo’. Després de visionar el ‘talent show’, Cruz i Mainat es van posar en contacte amb la CCMA per demanar una “explicació satisfactòria” al que consideren una “flagrant còpia” de la seva creació. La direcció de la cadena es van reunir amb la productora però no van acostar posicions.

En el mateix comunicat, Cruz i Mainat afirmen que, abans de presentar la demanda, han corroborat que la seva impressió era “corroborada per amplis sectors de la premsa especialitzada, per importants personatges de la indústria de la televisió i per l’anàlisi d’experts en la matèria”. “Tots han conclòs que ‘Eufòria’ és simplement una ‘Operación Triunfo en català. Reprodueix, amb minúscules variacions, tots els elements essencials, la mecànica, les fases i els aspectes originals d”Operación Triunfo’, assegura Toni Cruz en la nota.

Publicitat

De la seva banda, Josep M. Mainat diu que ‘OT’ ha estat exportat a més de 70 cadenes de TV de tot el món, i totes han reconegut la seva autoria. “És desconcertant que el plagi hagi succeït precisament a Catalunya i a TV3”, critica.

 

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió