Edició 1886

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 24 de setembre del 2023
Edició 1886

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 24 de setembre del 2023

Josep Maria Carreté deixa la gerència del Macba per anar a l’Agència Catalana de Patrimoni

|

- Publicitat -

ACN Barcelona – Josep Maria Carreté deixarà la gerència del Macba per ocupar el mateix càrrec a l’Agència Catalana de Patrimoni, segons ha informat el Departament de Cultura. Carreté se suma, així, a la llista de directius que abandonen el museu d’art contemporani barceloní des de l’arribada de la nova directora, Elvira Dyangani Ose. Carreté ocupava la gerència des del setembre del 2016. Nascut l’any 1963, té experiència en el sector museístic i patrimonial i és expert en planificació estratègica. Com a gerent del Macba ha dut a terme el concurs d’ampliació del museu. També ha estat subdirector gerent del Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC), director general de la Fundació Pau Casals i director general del Patrimoni Cultural de la Generalitat.

Carreté també ha estat director del Museu d’Arqueologia de Catalunya (MAC), director del Museu Nacional Arqueològic de Tarragona (MNAT), director de l’Àrea de Serveis Personals de l’Ajuntament de Gavà i director gerent de l’Institut Municipal de Gestió del Patrimoni Cultural i Natural de Gavà, entre altres càrrecs.

Publicitat

També ha exercit la docència en màsters i postgraus de diverses universitats i ha estat assessor d’institucions públiques i privades vinculades amb el patrimoni i els museus. És autor de diversos llibres i articles sobre gestió patrimonial i museística.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió