Dissabte, 18 de setembre de 2021 - Edició 1150
La República

Josep Maria Álvarez (UGT): “Els ERTO han vingut perquè durin el mateix temps que la pandèmia”

ACN Barcelona.-El secretari general d’UGT, Josep Maria Álvarez, ha afirmat aquest dimarts al matí que els Expedients de Regulació Temporal d’Ocupació (ERTO) per contenir els efectes de la pandèmia en […]

Avatar
Agències 08/09/2020

ACN Barcelona.-El secretari general d’UGT, Josep Maria Álvarez, ha afirmat aquest dimarts al matí que els Expedients de Regulació Temporal d’Ocupació (ERTO) per contenir els efectes de la pandèmia en el mercat de treball “han vingut perquè durin el mateix temps que la pandèmia”. En declaracions a TVE, el dirigent d’UGT ha dit que és “innecessari” acostar-se al final del termini amb la “tensió” de no saber si la mesura es prorrogarà. Álvarez ha assegurat que tant sindicats com patronal “estan bastant en la línia perquè la pròrroga sigui indefinida” i d’analitzar el seu desenvolupament al desembre per determinar si cal prendre alguna mesura.

Álvarez també ha insistit que els treballadors han de poder seguir cobrant el 70% del sou un cop transcorreguts sis mesos des de l’aplicació de l’ERTO, en lloc del 50% que preveu l’actual legislació, aprovada fa uns anys pel PP. “Una altra situació no seria acceptable per als treballadors ni per a l’economia del país”, ha argumental Álvarez, que ha destacat que els ingressos dels ERTO “són molt baixos”. “Hi ha molt gent que no arriba a 500 euros, és impossible que es pugui subsistir”, ha afegit.Divendres passat, el govern espanyol, els sindicats i la patronal es van reunir a Palma per primer cop per tractar la pròrroga d’aquesta mesura i es van emplaçar a continuar les negociacions durant aquesta setmana.