Dissabte, 25 de setembre de 2021 - Edició 1157
La República

José Manuel Casas assumeix la direcció territorial de Telefonica Mediterrani en substitució de Kim Faura

ACN Barcelona.-El fins ara president executiu de Telefonica a l’Equador des del 2013, José Manuel Casas, ha estat nomenat director territorial de Telefonica Mediterrani, que engloba el País Valencià, les […]

Avatar
Agències 03/12/2019

ACN Barcelona.-El fins ara president executiu de Telefonica a l’Equador des del 2013, José Manuel Casas, ha estat nomenat director territorial de Telefonica Mediterrani, que engloba el País Valencià, les Illes Balears i la Regió de Múrcia. Casas substituirà en el càrrec Kim Faura, que continuarà a la companyia com a sènior advisor de Presidència. Llicenciat en Ciències Físiques per la UAB i MBA per l’IESE, Casas va entrar a la companyia el 2002 i ha desenvolupat la seva tasca a l’Estat, a l’Argentina i Colòmbia, principalment en àrees comercials i de màrqueting. El 2013, va ser nomenat CEO de al companyia a Telefonica Equador, un càrrec que ha ocupat en els darrers sis anys.

Al país centreamericà, Casas ha posat en marxa el desplegament del 4G en una vintena de ciutats i ha creat Telefónica Business Solutions i s’ha posat en marxa el Security Operation Center (SOC) d’Equador i Movistar Play.Per la seva banda, Kim Faura assumirà la seva nova responsabilitat com a Senior Advisor del president de Telefónica España, Emilio Gayo, després de prop de 15 anys al capdavant de la Direcció General de Telefónica a Catalunya primer i, posteriorment, de tota l’àrea Mediterrani. A Telefónica Mediterrani, Kim Faura ha liderat el desplegament de la fibra òptica i el 4G a tot el territori. Sota la seva gestió es va crear la nova seu corporativa Torre Telefónica Diagonal00, la Universitat Corporativa de Telefónica a La Roca del Vallès (Barcelona) i el Centre de Ciberseguretat de València. Faura també ha impulsat nombrosos projectes que situen Catalunya en lloc de referència per a la innovació i l’emprenedoria. Entre ells, el Centre de I+D de Barcelona, pioner en el mètode d’innovació oberta, Wayra Barcelona, el laboratori 5G TheThinx, i Start4big, que per primera vegada reuneix a cinc grans empreses per a impulsar projectes transversals d’innovació.