Divendres, 24 de setembre de 2021 - Edició 1156
La República

José Dos Santos Gay pren possessió com a nou comissari en cap de la Policia Nacional a Barcelona

ACN Barcelona.-José Dos Santos Gay ha pres possessió aquest dimarts com a nou comissari en cap de la Policia Nacional a Barcelona, en substitució de Juan Manuel Quintela. Fins al […]

Avatar
Agències 14/09/2021

ACN Barcelona.-José Dos Santos Gay ha pres possessió aquest dimarts com a nou comissari en cap de la Policia Nacional a Barcelona, en substitució de Juan Manuel Quintela. Fins al moment, Dos Santos Gay exercia com a responsable del cos de policia judicial de Barcelona. El nou màxim responsable del cos al territori ha assegurat que treballarà “amb compromís” i, al mateix temps, ha manifestat un “ferm propòsit” a mantenir col·laboració amb jutges, fiscals i la resta dels cossos de seguretat. Tot plegat, ha assegurat que ho farà “amb vocació de servei públic”. Per la seva banda la delegada del govern espanyol a Catalunya, Teresa Cunillera, ha subratllat que l’obligació del cos és “respectar la llei i fer-la respectar”.

L’acte s’ha fet a complex policial de Sant Martí – La Verneda, on també hi ha assistit el tinent d’alcalde de Seguretat de Barcelona, Albert Batlle; el major dels Mossos d’Esquadra, Josep Lluís Trapero; i el cap de la Guàrdia Civil a Barcelona, Pedro Antonio Pizarro de Medina. Així mateix, hi havia representants de tots els cossos policials. Cunillera, que ha alternat el català i el castellà en el seu discurs, ha afirmat que la tasca de la Policia Nacional és “salvaguardar la convivència, la seguretat i la tranquil·litat dels ciutadans”. Així mateix, també s’ha referit als “drets i llibertats constitucionals”, que ha assegurat que emparen a tota la ciutadania. “Ens devem a la llei, que ens empara, ens iguala i ens protegeix a tots”, ha subratllat. Nascut a San Lorenzo del Escorial, Dos Santos Gay acumula una trajectòria de gairebé 40 anys dins el cos de Policia Nacional a Catalunya. Durant aquests anys, ha treballat com a cap de seguretat als Jocs Olímpics de Barcelona i a la comissaria de Cornellà de Llobregat, entre altres.