Edició 1771

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 01 de juny del 2023
Edició 1771

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 01 de juny del 2023

Jornada de ‘networking’ del sector de la ciberseguretat català a Silicon Valley

|

- Publicitat -

ACN Barcelona – L’Agència de Ciberseguretat de Catalunya (ACC) i la Digital Catalonia Alliance (DCA), que representen l’ecosistema empresarial en ciberseguretat a Catalunya, organitzen aquest dimarts una jornada de ‘networking’ a Silicon Valley, a Califòrnia (Estats Units), durant la qual diverses empreses catalanes del sector presentaran les seves activitats davant d’un auditori format per inversors, acceleradores i altres empreses del mateix ram. La iniciativa forma part de la missió empresarial que des del dilluns i fins al dijous té l’objectiu de posicionar les firmes catalanes del sector en el panorama internacional i connectar-les a actors clau d’aquest escenari.

El secretari de Telecomunicacions i Transformació Digital de la Generalitat, Sergi Marcén, serà l’encarregat de fer la benvinguda de la jornada de ‘networking’ ‘Catalonia Reception at RSA Conference 2023’. Posteriorment, el director de l’Agència de Cibersegurat de Catalunya, Tomàs Roy, explicarà quina és l’estratègia d’aquest organisme al principat.

Publicitat

Les empreses catalanes que formen part de la missió empresarial també participaran a la jornada de ‘networking’. Cadascuna farà una presentació de la seva activitat davant d’una audiència que inclourà inversors, acceleradores i altres empreses catalanes instal·lades a Silicon Valley.

El viatge de treball s’emmarca en la ‘RSA Conference’, considerat per als impulsors de la missió un dels esdeveniments de ciberseguretat més importants del món. Es tracta, a parer de la Secretaria de Telecomunicacions i Transformació Digital, d’una oportunitat “única” per copsar tendències i establir sinergies amb actors rellevants internacionals, ja sigui del món de l’empresa, de la recerca o de l’acadèmia.

La missió empresarial, que compta amb el suport de l’Agència per a la Competitivitat de l’Empresa (Acció), ha estat pensada com un viatge de treball i inclou visites a empreses líder del sector amb seu a Califòrnia com ara Plug & Play Tech Center, Fortinet, Cisco, Google, AWS, SentinelOne i Netskope.

D’altra banda, en el marc de la missió la Secretaria de Telecomunicacions i Transformació Digital, a través de l’Agència de Ciberseguretat de Catalunya, signarà un conveni amb una Aliança de Ciberseguretat que agrupa diferents actors sense ànim de lucre.

Segons l’estudi ‘La ciberseguretat a Catalunya’, elaborat per Acció i l’ACC, a finals del 2021 hi havia 432 empreses dedicades a aquest sector a Catalunya, un 20% més que l’any anterior. Un 85% són pimes, un 30% són exportades i un 22% facturen més de 10 milions d’euros. En conjunt, la facturació va superar els 900 milions, un 11% més que l’any anterior.

Per capacitats, d’acord amb la taxonomia de la European Syber Security Organization (ECSO), destaquen les empreses dedicades a la protecció, la identificació i la detecció d’atacs cibernètics.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió