Dimarts, 3 d'agost de 2021 - Edició 1104
La República

Jordi Sànchez, sobre el monument franquista: “Volem que es retiri, això també és una manera de reinterpretar”

ACN Tortosa.-El secretari general de JxCAT, Jordi Sànchez, s’ha posicionat aquest divendres en relació a la interlocutòria judicial sobre el monument franquista, coincidint amb una visita a Tortosa. Sànchez ha […]

Avatar
Agències 09/07/2021

ACN Tortosa.-El secretari general de JxCAT, Jordi Sànchez, s’ha posicionat aquest divendres en relació a la interlocutòria judicial sobre el monument franquista, coincidint amb una visita a Tortosa. Sànchez ha declarat que “tard o d’hora aquest moment serà retirat, i tard o d’hora es podrà recuperar l’espai sense el permanent record i l’ofensa del què representa”. Sànchez ha recordat que la retirada del monòlit feixista era un compromís que va adquirir el Govern en l’anterior legislatura i que es manté inalterable. El secretari general de JxCAT defensa “una retirada inequívoca, òbviament retirar-ho també és una manera de reinterpretar”. “La història no es pot oblidar, el que cal esborrar és la mala memòria que alguns han volgut perpetuar”, ha afirmat.

En aquest sentit, la formació és partidària de “reconvertir el monument en el què ha de ser: una mirada sobre el passat, desapareixent qualsevol simbologia i referència del franquisme”. “Estem esperant que la justícia permeti executar-ne la demolició per reconstruir i donar record a les víctimes del franquisme en la mesura que pertoca”, ha especificat Sànchez, deixant clara la voluntat de JxCAT de retirar-lo.