Divendres, 2 de desembre de 2022 - Edició 1589
La República

Jordi Sànchez no vol que Junts sigui “la nova CUP” mentre Cuevillas no descarta una escissió del partit

ACN Barcelona – L’exsecretari general de Junts Jordi Sànchez ha rebutjat que JxCat surti del Govern i passi a l’oposició. En un cara a cara organitzat per RAC1 amb el […]

Agències 06/10/2022

ACN Barcelona – L’exsecretari general de Junts Jordi Sànchez ha rebutjat que JxCat surti del Govern i passi a l’oposició. En un cara a cara organitzat per RAC1 amb el diputat de Junts Jaume Alonso Cuevillas –partidari de marxar del Govern- Sánchez ha dit que no s’imagina que Junts sigui “la nova CUP” i assumeixi el paper de fer “una política ‘antitot'”. Segons l’exdirigent abandonar l’executiu “allunya” la independència. Per la seva banda Cuevillas no ha descartat que en funció de la decisió que acabi prenent la militància hi hagi una escissió al partit. “No es pot descartar, en els últims deu anys el panorama de partits ha canviat tant que és imprevisible. Jo crec que si surt que seguim a Govern la crisi la tindrem d’aquí a dos o tres mesos”, ha dit.

En un acarament entre els dos militants de Junts, Sànchez ha defensat mantenir-se a l’executiu i ha dit que abandonar el Govern no ajudarà a fer que ERC compleixi l’acord d’investidura. A més, ha advertit que així “s’allunyarà” la independència. Segons l’exsecretari general si el 2017 s’hagués “tirat la tovallola” amb els arguments que els contraris a seguir al Govern defensen actualment “l’1-O no hauria estat possible”. “Portem a l’ADN les batalles de molts moments difícils”, ha afegit.

En la mateixa línia ha remarcat que és millor “anar junts que separats” perquè si no el projecte independentista “es debilita”. Sànchez també ha demanat què passarà l’endemà si s’acaba decidint abandonar el Govern i com es treballarà llavors per la unitat de l’independentisme, i ha assegurat que aquesta opció “no té recorregut”.

Al seu torn Cuevillas ha defensat que cal “una sacsejada al tauler independentista” perquè els militants d’ERC “forcin els dirigents o forcin un canvi de dirigents” per fer un gir que permeti “la unitat”. Segons el diputat els republicans “no es mouen ni un dit dels seus plantejaments” i els ha acusat de voler “l’hegemonia autonomista”.

En ser preguntat per si es pot generar una fractura a Junts en funció de quina sigui la decisió, Cuevillas ha dit que no es pot descartar una escissió. Per la seva banda Sànchez ha garantit que no abandonarà el partit sigui quin sigui el resultat perquè és “demòcrata” i ha remarcat que sempre s’ha d’acceptar que “hi ha moments en què s’és majoria i hi ha moments en què no”.