Dilluns, 20 de setembre de 2021 - Edició 1152
La República

Jordi Sànchez: “Demano que es classifiquin temporalment en 3r grau els presos que no representem un perill”

ACN Barcelona.-L’expresident de l’ANC Jordi Sànchez ha demanat que es classifiquin “temporalment” en tercer grau els presos que, com ell, “no representen un perill per a la societat”. D’aquesta manera, […]

Avatar
Agències 03/04/2020

ACN Barcelona.-L’expresident de l’ANC Jordi Sànchez ha demanat que es classifiquin “temporalment” en tercer grau els presos que, com ell, “no representen un perill per a la societat”. D’aquesta manera, segons Sànchez, els polítics presos podrien passar el confinament a casa, cosa que les presons han negat per als polítics presos classificats en segon grau i amb el 100.2 després de l’advertiment del Tribunal Suprem. “I si Fiscalia s’hi oposa, que recorri i els tribunals decidiran. Però ningú podrà ser acusat de prevaricar”, ha defensat a través de Twitter. A més, defensa que “tan injust és amenaçar des del Suprem els funcionaris de presons com políticament equivocat i innecessari és posar les juntes de tractament de les presons als peus dels cavalls”.

Segons Sànchez, el criteri seguit des d’inici de març pel Departament de Justícia per reduir el nombre de presos dins de les presons és “l’encertat” i no calia modificar-lo. Ja que, per al líder independentista empresonat, “la solució era i és aplicar l’art. 86.4, que permet que el pres resideixi al domicili familiar”. En aquest sentit, recorda que la condició per aplicar aquesta mesura és estar classificat en 3r grau. Per tant, ha defensat que el que cal fer és passar de 2n a 3r grau els interns que el Departament cregui que poden acollir-se al 86.4 amb l’objectiu de seguir les recomanacions de Nacions Unides per reduir el risc de la pandèmia a les presons.”Demano que es classifiquin temporalment en 3r grau, fins que acabi l’alerta sanitària, els interns que no representem un perill per a la societat ni una amenaça per a cap persona. I si la Fiscalia s’hi oposa, que recorri i els tribunals decidiran. Però ningú podrà ser acusat de prevaricar”, ha conclòs.