Edició 1772

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 02 de juny del 2023
Edició 1772

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 02 de juny del 2023

Jordi Pujol i Josep Laporte, els dos referents polítics de Trias

|

- Publicitat -

ACN Barcelona – Xavier Trias reivindica els governs de Jordi Pujol i, de fet, assegura que l’expresident de la Generalitat durant 23 anys és un dels seus referents polítics. Juntament amb l’exconseller de Salut Josep Laporte. I és que Trias va entrar al Departament de Salut el 1981 quan Laporte n’era el conseller. I posteriorment va ser conseller de Salut i de la Presidència durant els governs de Jordi Pujol. Trias, amb 76 anys, és el candidat que té més experiència en campanyes. Aquesta és la cinquena vegada que es presenta com a candidat a l’alcaldia de Barcelona, la primera va ser fa 20 anys. Es reivindica com a revulsiu per recuperar la Barcelona de la què va ser alcalde entre el 2011 i el 2015. Fa 8 anys va perdre l’alcaldia en favor d’Ada Colau.

Sota la marca de Trias per Barcelona, la candidatura ha fet desaparèixer el logotip de Junts. Fins i tot, en la papereta electoral hi apareix la seva cara i no el nom del partit. Es va donar de baixa del PDeCAT el 2022 i és militant de Junts.

Publicitat

Si queda segon, garanteix que no serà alcalde. I si no aconsegueix recuperar l’alcaldia, ha deixat clar que “no es quedarà escalfant la cadira”. En aquest sentit, Trias reivindica que té mans lliures respecte a Junts per teixir les aliances que ell consideri.

Va néixer a la cantonada de Rambla Catalunya amb Consell de Cent, a l’Eixample. I actualment viu a Sant Gervasi, a tocar del Turó Park (Sant Gervasi) en un pis de propietat de la seva dona Puri. I té una segona residència a Menorca. Ara no conviu amb mascotes però ha tingut gos i peixos en un aquari d’aigua salada.

Trias va estudiar a l’escola Sant Ignasi, avui concertada, i posteriorment la carrera de Medicina a la Universitat de Barcelona (UB). De fet, si no fos polític li hauria agradat exercir de metge pediatra.

Té un cotxe Audi A3 i assegura que per Barcelona es mou en transport públic i a peu. Així doncs, només utilitza el seu cotxe per sortir de la ciutat.

Trias afirma que se’n aniria de viatge amb tots els candidats per Barcelona “amb qui sigui amic”. Ja que considera que, com en qualsevol altra feina, a la política també s’ha poder fer amics.

El candidat de Junts parla català, castellà i italià. Es defensa amb el francès i diu que “parla malament” l’anglès. ‘Hi ha algú altre’ de Jordi Cabré és l’últim llibre que ha llegit.

 

 

 

 

 

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió