Dimecres, 22 de setembre de 2021 - Edició 1154
La República

Jordi Prat i Coll aborda la soledat a través de tres monòlegs al Temporada Alta amb ‘M’hauríeu de pagar’

ACN Barcelona.-Temporada Alta acollirà aquest dissabte a la Planeta l’estrena, contra pronòstic, de la nova obra del dramaturg i director Jordi Prat i Coll ‘M’hauríeu de pagar’, una producció de […]

Avatar
Agències 16/12/2020

ACN Barcelona.-Temporada Alta acollirà aquest dissabte a la Planeta l’estrena, contra pronòstic, de la nova obra del dramaturg i director Jordi Prat i Coll ‘M’hauríeu de pagar’, una producció de la sala Àtrium que va haver d’ajornar l’estrena per l’impacte de la pandèmia. Es tracta d’un muntatge a partir de tres monòlegs sobre la soledat protagonitzats per Àurea Márquez, Albert Pérez i Carles Roig. La història recull les seves revelacions a través de reflexions sobre la infantesa, el sexe, l’educació familiar o la fe. En un escenari buit, els actors “s’obren en canal” per donar vida a un text que “parla de la soledat però que no és trist”, segons el seu autor i director. Per Prat i Coll, l’espectacle interpel·la el públic “sobre els propis fantasmes”.

‘M’hauríeu de pagar’ s’estructura en tres històries, la d’una noia que fa una guia en un museu i que, a través de la paraula, narrarà la seva tragèdia familiar; la d’un jove que busca agradar posant a la venda el seu cos; i la d’un músic que està “a les últimes”, amb un “cos i un cervell deteriorat” i que recorre a les notes per reflexionar sobre la vida. “La voluntat és generar certa poètica a través de la simplicitat i la connexió emocional essencial amb l’espectador”, precisa el director. Prat i Coll, que no es considera dramaturg, ha explicat durant la roda de premsa d’aquest dimecresque escriu “de tant en tant” i ha explicat que va acabar el text de ‘M’hauríeu de pagar’ el 2018. Des de llavors, l’ha deixat “reposar” i ha vist la llum en un espectacle de petit format aquest 2020, després que el director hagi conduit dues grans produccions. L’obra explora, segons el seu autor, com fer que la “paraula sigui l’acció” gràcies a unes “grans interpretacions”. Dos dels actors protagonistes, Albert Pérez i Carles Roig, han reconegut que els intèrprets “s’obren en canal” en la posada en escena d’una obra “molt sincera”.