Diumenge, 20 de juny de 2021 - Edició 1060
La República

Jordi Play porta al Centre La Mercè de Girona una exposició sobre l’experiència digital del Centre Pont del Dragó

ACN Barcelona.-El fotògraf Jordi Play (Barcelona, 1970) ha inaugurat aquest divendres al Centre Cultural La Mercè de Girona l’exposició ‘1991’, una mostra d’imatges en blanc i negre protagonitzades per joves […]

Avatar
Agències 09/04/2021

ACN Barcelona.-El fotògraf Jordi Play (Barcelona, 1970) ha inaugurat aquest divendres al Centre Cultural La Mercè de Girona l’exposició ‘1991’, una mostra d’imatges en blanc i negre protagonitzades per joves amb discapacitat del Centre de Formació Professional i Ocupacional Pont del Dragó de Barcelona. L’equipament va apostar des del seu naixement el 1990 per la digitalització com a eina per millorar la comunicació, la mobilitat i la manipulació de les persones afectades per paràlisis cerebral, distròfia muscular o espina bífida, entre d’altres. Play va rescatar durant el confinament els negatius del reportatge del seu arxiu, els va editar i digitalitzar. Tres dècades després, el reportatge es mostra al públic per primera vegada.

L’equipament utilitzava ordinadors Macintosh dels Estats Units, els únics al mercat amb un software educatiu i amb interfícies adaptades per accedir-hi sense teclat. El centre va esdevenir ràpidament una referència internacional i va rebre el reconeixement de la Comissió Europea.La formació digital va permetre a molts alumnes accedir a altres ensenyaments i aconseguir comunicar-se amb el món. La mostra s’emmarca en el Festival Mirades i estarà oberta fins al 2 de maig.