Dimarts, 28 de setembre de 2021 - Edició 1160
La República

Jordi Mestre deixa al presidència de Gremi d’Hotels de Barcelona

ACN Barcelona.-El Gremi d’Hotels de Barcelona ha anunciat aquest dilluns que el seu president, Jordi Mestre, abandona el càrrec per motius “única i exclusivament” professionals. En un comunicat, l’entitat ha […]

Avatar
Agències 02/08/2021

ACN Barcelona.-El Gremi d’Hotels de Barcelona ha anunciat aquest dilluns que el seu president, Jordi Mestre, abandona el càrrec per motius “única i exclusivament” professionals. En un comunicat, l’entitat ha explicat que Mestre ha comunicat la decisió als membres del Gremi i ha assegurat que el gremi està preparat per afrontar aquestes circumstàncies i que el traspàs de farà de “forma àgil i eficient”. Així mateix, garanteix que el dia a dia de l’entitat no s’alterarà i que serà la Junta rectora del Gremi d’Hotels de Barcelona qui esculli en la pròxima reunió, entre algun dels seus membres, el substitut de Mestres fins a la finalització del mandat. Fins aleshores assumeix el càrrec interinament el vicepresident primer, Jordi Clos.

Mestre va ser escollit el 2 de juliol del 2019 per a un període de quatre anys, dels quals només n’haurà complert un. En la seva sortida, hi ha influït la venda del seu grup hoteler, Selenta, per 440 milions d’euros a la gestora canadenca Brookfield Asset Management, segons han apuntat fonts properes a l’ACN. L’operació incloïa el traspàs de quatre actius hotelers a l’Estat, entre els el Sofia de Barcelona, que sumen un total de 2.237 habitacions en destins ‘prime’. En el comunicat que oficialitza la renúncia de Mestre, el Gremi d’hotels de Barcelona ha agraït i reconegut públicament “l’entrega, vocació i professionalitat com a hoteler i president de l’entitat, especialment atenent els temps tant complicats i convulsos en els que ha hagut de liderat amb encert l’entitat”.El sector hoteler de Barcelona és un dels que encara està patint amb més força les conseqüència de la pandèmia i l’absència de turisme a la ciutat. En una entrevista a l’ACN aquest cap de setmana, el director general del Gremi d’Hotels de Barcelona, Manel Casals, va explicar que el sector ha perdut ja uns 2.700 milions des de l’inici de la crisi sanitària. A més, qualificava de “mal símptoma” les darreres operacions de compravenda d’hotels a la capital catalana, com per exemple el Gran Hotel Central, Hesperia President, Hotel Calderón i Barcelona Apolo). “Aquesta crisi ha provocat que moltes empreses no aguantin més i hagin de vendre”, apuntava Casals.