Divendres, 31 de març de 2023 - Edició 1709
La República

Jordi Martí: “És massa el que el Primavera aporta a la ciutat i a la inversa com per no arribar a un acord”

ACN Barcelona.-El tinent d’alcaldia de Cultura Barcelona, Jordi Martí, ha sortit al pas de l’amenaça del Primavera Sound d’abandonar la ciutat estenent la mà als organitzadors. “És massa el que […]

Agències 16/12/2021

ACN Barcelona.-El tinent d’alcaldia de Cultura Barcelona, Jordi Martí, ha sortit al pas de l’amenaça del Primavera Sound d’abandonar la ciutat estenent la mà als organitzadors. “És massa el que el Primavera aporta a la ciutat i a la inversa com per no arribar a un acord”, ha dit després de l’entrevista que publica aquest dijous ‘La Vanguardia’ a un dels directors del certamen. Martí sosté però que “l’acord” amb el festival era que es fes una edició especial de dos caps de setmana tan sols el 2022, després de dos anys en blanc per la pandèmia. El Consistori es reunirà amb els organitzadors de forma “imminent” per abordar la perpetuació d’aquest model ampliat i treballar “els ajustos” que facin que no generi perjudicis als ciutadans.

Jordi Martí ha exposat que el Consistori “va acceptar, i de bon grat” fer una edició especial de dos caps de setmana del PS l’any 2022, però no més enllà. En tot cas, no ha descartat la possibilitat. El tinent d’alcaldia ha dit que “entén” les urgències que pugui tenir un esdeveniment d’aquesta magnitud a l’hora de planificar les properes edicions i s’ha obert a trobar-se amb els seus responsables de forma “imminent” (abans de les vacances del Nadal, ha assegurat) per abordar-ho. Evitar els “perjudicis als ciutadans””Un engranatge de tanta complexitat i amb moviment de tantíssim volum de gent necessita ajustos i que no generi prejudicis als ciutadans”, ha apuntat el regidor sobre la possibilitat que el model d’un Primavera Sound de 8 dies repartits en dues setmanes es perpetuï. Un esdeveniment d’aquesta dimensió “exigeix esforços de tots: per part de la ciutat, posant tots els serveis perquè es pugui fer; però també per part dels festivals, que [han de ser conscients] se celebren en l’entorn urbà més dens d’Europa”, ha plantejat Martí. En qualsevol cas, Martí ha dit que “és massa” el que el festival “aporta” a la ciutat, i també a la inversa, com per pensar que no s’arribarà a un acord i ha demanat “refredar” els ànims després de les declaracions de Gabi Ruiz a ‘La Vanguardia’. D’aquesta manera, no ha entrat a valorar la qüestió de l’augment del lloguer de l’espai del Fòrum –fins a “disset vegades”, segons assegura el co-director del festival a l’entrevista-, i ha dit que “no serà pel lloguer” que el Primavera Sound acabi marxant de la ciutat. Martí també ha descartat que la celebració del PS en doble cap de setmana sigui d’entrada una “línia vermella”, i s’ha cenyit a demanar temps al festival per treballar en aquesta possibilitat. David Escudé El regidor del Districte de Sant Martí, David Escudé, també s’ha defensat de les acusacions de Gabi Ruiz, que l’ha acusat de demorar una reunió sobre el futur del festival. Segons ha explicat Escudé, “volgudament” ha fet de mediador i “conciliador pel bé comú”, entre el festival i els veïns que es veuen afectats en el seu dia a dia. “Recordem que [el 2022] ja són 8 dies de festival dins d’un període de 14, de molèsties importants”, ha dit sobre la celebració del festival ampliat al Parc del Fòrum. Escudé ha dit que ho han treballat “perquè el festival sigui un èxit, també pels veïns i veïnes”, i ha relatat que s’han anat trobant amb el certamen i que “només en queda una pendent”. “No m’he volgut reunir unilateralment ni amb els veïns ni amb l’organitzador, perquè el paper del regidor és treballar pe run acord comú”, ha defensat. Sobre les contraprestacions que el Districte al festival el regidor ha dit que essencialment “que no afecti a la quotidianitat dels veïns en el seu dia a dia”.