Divendres, 30 de juliol de 2021 - Edició 1100
La República

Jordi Labòria, nou president del Consorci Sanitari de Terrassa

ACN Terrassa.-La consellera de Salut, Alba Vergés, nomenarà properament el terrassenc Jordi Labòria nou president del Consell de Govern del Consorci Sanitari de Terrassa (CST). Labòria ha estat escollit, de […]

Avatar
Agències 01/07/2020

ACN Terrassa.-La consellera de Salut, Alba Vergés, nomenarà properament el terrassenc Jordi Labòria nou president del Consell de Govern del Consorci Sanitari de Terrassa (CST). Labòria ha estat escollit, de mutu acord, pel Departament de Salut i l’Ajuntament de la ciutat. Amb una àmplia trajectòria política i de gestió, Labòria, psicòleg de formació, ha dedicat més de 30 anys a la ciutat de Terrassa com a regidor i tinent d’alcalde. Des del Govern es destaca que Labòria s’ha destacat “sempre” per la capacitat de diàleg, tant a l’Ajuntament de Terrassa com a la Diputació de Barcelona on també hi va exercir durant molts anys. Labòria rellevarà al càrrec Eusebi Cima, que després de gairebé cinc anys acaba mandat.

El Corsorci Sanitari de Terrassa és una organització sanitària, consorciada per la Generalitat i l’Ajuntament. Creada el 1988, l’integren actualment set centres d’atenció primària, un hospital d’atenció a pacients aguts i un centre sociosanitari, a més d’un hospital de dia per a pacients d’Alzheimer. També disposa de la unitat assistencial preventiva de l’esport ubicada al Centre d’Alt Rendiment de Sant Cugat i de l’única unitat d’hospitalització penitenciària de tot l’Estat espanyol. També disposa de diferents dispositius de salut mental, tant en l’àmbit hospitalari com en centres de dia i serveis de rehabilitació comunitària.Els centres del CST compten amb més de 2.000 professionals, que ofereixen una atenció sanitària i social “altament qualificada” a una població de referència de més de 200.000 habitants de diferents poblacions del Vallès Occidental, segons apunta el Departament de Salut.Finalment, l’executiu català indica que el nomenament de Labòria ha estat traslladat als grups municipals de l’Ajuntament en una reunió celebrada aquest dijous a la tarda. En aquesta trobada també s’ha informat de la designació com a representants del consistori terrassenc al Consell de Govern del CST de Jordi Ballart, que exercirà també el càrrec de vicepresident, Isaac Albert, Mónica Polo i Josep Manuel Rodríguez.El Consell de Govern es compon de deu membres nomenats i substituïts lliurement per les institucions integrants del Consorci, en proporció de sis representants de la Generalitat i quatre de l’Ajuntament.