Dissabte, 19 de juny de 2021 - Edició 1059
La República

Jordi Casanovas estrena finalment a Barcelona la comèdia negra ‘Sopar amb batalla’

ACN Barcelona.-El Teatre Borràs acull aquest divendres l’estrena de la nova comèdia del dramaturg i director Jordi Casanovas, ‘Sopar amb batalla’. L’espectacle arriba a Barcelona un any després del previst […]

Avatar
Agències 09/03/2021

ACN Barcelona.-El Teatre Borràs acull aquest divendres l’estrena de la nova comèdia del dramaturg i director Jordi Casanovas, ‘Sopar amb batalla’. L’espectacle arriba a Barcelona un any després del previst degut a l’esclat i els efectes de la crisi sanitària, però ho fa rodat perquè darrerament ha girat per localitats com Granollers, Manresa, Reus o Sallent, tot un “petit miracle” en paraules del mateix Casanovas. El dramaturg ha reunit un elenc d’actors amb Júlia Barceló, Peter Vives, Francesc Ferrer i Mar del Hoyo, entre altres, per aixecar aquesta comèdia negra. ‘Sopar amb batalla’ retrata la crisi de parella i de tot un grup d’amics que s’han reunit per sopar i passar-ho bé, però que acaba derivant en una guerra de retrets i rancúnies mai confessades.

Els set protagonistes d’aquesta comèdia se citen un vespre a la casa nova de la Cris i en Dani, una jove parella que s’acaba de traslladar a fora de la ciutat. Ell vol aprofitar l’ocasió per demanar-li matrimoni a la Cris. Els convidats esperen només sopar junts i passar-ho bé. Ningú preveu que, arran d’una broma fora de to i inoportuna d’un dels amics, esclatarà una crisi a la parella, als amics i a tot el seus sistemes de valors. I que, a partir de llavors, la batalla estarà servida. El que havia de ser una festa esdevindrà una vertadera guerra que tindrà com a escenaris dos espais enfrontats: la cuina i la sala d’estar.Tancats en una casa aïllada i sense comunicació, els set protagonistes hauran de buscar la manera de convèncer, dissuadir o enredar als altres per sortir-ne d’una peça. I la vetllada esdevindrà l’ocasió perfecta per demostrar que tots set tenen coses a amagar a sota de la taula, per fer aflorat secrets i rancúnies silenciades durant anys i per mostrar la vertadera personalitat de cadascun d’ells. En paraules de l’autor i director, Jordi Casanovas, “els espectadors podran veure com una colla d’amics que s’ha guardat rancúnies, secrets i coses no dites acaben explotant en el que havia de ser una festa”. L’espectacle arriba divendres al Teatre Borràs de Barcelona, on es podrà veure fins al 2 de maig. El teatre ha afegit una funció matinal els diumenges per facilitar l’accés al teatre a tots els públics en un context de restriccions per la pandèmia.