Diumenge, 20 de juny de 2021 - Edició 1060
La República

Jordà insta novament al Ministeri d’Agricultura a fer accions conjuntes per pal·liar la crisi de preus de la fruita

ACN Lleida.-La consellera d’Agricultura, Teresa Jordà, ha instat novament al Ministeri d’Agricultura a fer accions conjuntes per pal·liar la crisi de preus al sector de la fruita dolça que s’arrossega […]

Avatar
Agències 12/12/2019

ACN Lleida.-La consellera d’Agricultura, Teresa Jordà, ha instat novament al Ministeri d’Agricultura a fer accions conjuntes per pal·liar la crisi de preus al sector de la fruita dolça que s’arrossega des del 2014 amb l’entrada en vigor del veto rus i que aquesta campanya ha suposat pèrdues de 90 MEUR, segons Afrucat. Jordà ha defensat que el Departament “ha fet els deures” amb mesures com el pla d’arrencada de fruiters de pinyol, però ha remarcat que és necessari que els esforços “no es limitin només al nostre país”. Segons la consellera, es tracta d’una qüestió de “voluntat política” que suposa “entendre i defensar el sector”.

La setmana en què s’ha fet pública la xifra de 90 MEUR de pèrdues de sector de la fruita dolça aquesta campanya, la consellera Jordà ha fet novament una crida al Ministeri d’Agricultura a “batallar” per fer accions conjuntes amb el sector per fer front a la crisi de preus. Segons la titular del Departament, “aquí fa molt de temps que ho hem entès” amb accions com el pla d’arrencada de fruiters que encara s’allargarà un any més. És en aquest sentit, que la consellera ha considerat que el ministeri “també hauria d’entendre” que totes aquestes accions que es fan “en pro del sector de la fruita dolça sempre són en pro del sector en general”.El pla d’arrencada impulsat pel Departament d’Agricultura té un cost de 10 MEUR i està íntegrament finançat pel Govern. Inicialment hi havia el compromís que el Ministeri en financés una part però al final se’n va desdir. Així mateix, Catalunya és l’única zona de l’Estat on es porten a terme aquest tipus de mesures que busquen pal·liar la crisi de preus de la fruita dolça.