Dimarts, 3 d'agost de 2021 - Edició 1103
La República

Jordà es reunirà en els propers dies amb els alcaldes de Ponent per abordar la crisi de preus a la fruita dolça

ACN Amposta.-La consellera d’Agricultura, Teresa Jordà, es reunirà en els propers dies novament amb alcaldes de Ponent per abordar la crisi de preus de la fruita dolça. El sector ha […]

Avatar
Agències 27/01/2020

ACN Amposta.-La consellera d’Agricultura, Teresa Jordà, es reunirà en els propers dies novament amb alcaldes de Ponent per abordar la crisi de preus de la fruita dolça. El sector ha posat èmfasi en la greu situació que pateix els darrers dies degut a les liquidacions a la baixa de la passada campanya. Jordà ha assegurat que el Departament “ha fet els deures” amb el Pla d’acció de la fruita que ha comportat diverses mesures, fins i tot alguna d’extraordinària com el Pla d’arrencada. Això no obstant, ha reconegut que encara hi ha “deures per tots” i ha lamentat que la problemàtica de la crisi de preus deriva del veto rus i que s’ha complicat en forma de “tempesta perfecta” que ha afectat al sector.

Jordà ha defensat que el Departament ha fet els deures per pal·liar la crisi de preus del sector de la fruita dolça i ha fet referència al Pla d’arrencada, valorat en 10 MEUR que té una durada de 2 anualitats. Això no obstant, ha reconegut que “segur que hi ha més coses a fer” i ha assenyalat que en això estan. D’aquesta manera, ha explicat que després que els alcaldes de Ponent de municipis amb un important volum d’hectàrees de fruita dolça es desplacessin a la comissió d’Agricultura del Parlament, en els propers dies s’hi tornaran a reunir. Jordà ha afegit que “hi ha deures per tots, pel sector també” i que des del Departament es parlarà amb el Ministeri per mirar “tot allò que es pugui fer de més amb la lògica dels mercats”.La consellera ha fet aquestes declaracions a Amposta, on ha presidit una reunió extraordinària de l’equip directiu del Departament després del pas del temporal Glòria per la zona.