Divendres, 17 de setembre de 2021 - Edició 1149
La República

Jordà emplaça el ministeri d’Agricultura a demanar ajuts europeus per emmagatzemar carn per després de la crisi

ACN Barcelona.-La consellera d’Agricultura, Teresa Jordà, ha enviat una carta al ministre d’Agricultura, Luis Planas, que li reclama que sol·liciti un ajut a la Comissió Europea per l’emmagatzematge privat de […]

Avatar
Agències 30/03/2020

ACN Barcelona.-La consellera d’Agricultura, Teresa Jordà, ha enviat una carta al ministre d’Agricultura, Luis Planas, que li reclama que sol·liciti un ajut a la Comissió Europea per l’emmagatzematge privat de la carn d’oví, cabrum o boví. Segons han explicat en una nota de premsa, com a conseqüència de les mesures per afrontar la pandèmia del coronavirus s’han tancat hotels i restaurants i això ha produït un “brusc” descens del preu d’aquestes carns en les últimes setmanes. Per això, Jordà ha proposat que la Comissió Europea pugui facilitar ajuts per emmagatzemar la carn fresca o refrigerada d’animals d’espècia bovina de vuit mesos o més i una altra per a al carn d’oví i cabrum.

Segons han apuntat, aquests ajuts estan prevists en el reglament europeu d’organització comuna de mercats dels productes agraris si es produeix una pertorbació en el mercat. La intenció de la mesura és que es pugui emmagatzemar el producte i, un cop se superi la crisi sanitària, es puguin incorporar de nou al mercat.Segons han destacat, s’hauria de solucionar el “greu problema” provocat per la caiguda de preus d’aquestes carns.En concret, han apuntat que el preu de la carn d’oví ha caigut un 40%, seguit de prop pel boví i el cabrum que han adoptat “la mateixa tendència”. El consum també ha caigut d’una “forma estrepitosa”.