Diumenge, 26 de març de 2023 - Edició 1704
La República

Jordà aposta per aprovar un pla plurianual contra els incendis dotat amb 60 MEUR, amb 15 milions per any

ACN Barcelona.-La consellera d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, Teresa Jordà, ha apostat aquest dimarts per impulsar un pla plurianual de prevenció d’incendis a Catalunya dotat amb 60 MEUR, amb […]

Agències 20/07/2021

ACN Barcelona.-La consellera d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, Teresa Jordà, ha apostat aquest dimarts per impulsar un pla plurianual de prevenció d’incendis a Catalunya dotat amb 60 MEUR, amb 15 MEUR per any. En una interpel·lació al Parlament, Jordà ha traslladat al president de la Generalitat, Pere Aragonès, que és necessària aquesta eina i ha avançat que ja està dissenyada. Jordà ha destacat la importància de la prevenció d’incendis més enllà de l’extinció. Jordà ha reclamat “més diners” per la prevenció i ha celebrat la feina feta pels Bombers, Agents Rurals i ADF a l’incendi de Llançà del passat cap de setmana.

De fet, Jordà ha celebrat que a la zona de l’Alt Empordà hi hagués un “mosaic agroforestal” i “franges perimetrals”. Ha apuntat que l’existència d’aquestes pràctiques al Cap de Creus van evitar que no es travessés la cadena de foc i que no es cremessin grans quantitats d’hectàrees.