Diumenge, 20 de juny de 2021 - Edició 1060
La República

Johnson&Johnson està “preparada per reactivar” les entregues de la vacuna Janssen a la UE

ACN Brussel·les.-Johnson&Johnson està “preparada per reactivar” les entregues de la vacuna Janssen a la Unió Europea. Així ho ha anunciat aquest dimarts la companyia ,que està a l’espera de l’opinió […]

Avatar
Agències 20/04/2021

ACN Brussel·les.-Johnson&Johnson està “preparada per reactivar” les entregues de la vacuna Janssen a la Unió Europea. Així ho ha anunciat aquest dimarts la companyia ,que està a l’espera de l’opinió de l’Agència Europea del Medicament sobre la possible relació del vaccí amb sis casos “greus” de trombosi amb trombocitopènia als Estats Units. Johnson&Johnson creu que amb noves “indicacions” per part de l’EMA sobre l’ús de la vacuna i els possibles riscos es podrà “restaurar la confiança” en Janssen. “Continuem creient que els beneficis superen els riscos”, ha dit la multinacional durant la presentació dels seus resultats econòmics en el primer trimestre de l’any.

El comitè de científics de l’EMA es reuneix aquest dimarts per revisar la investigació sobre els casos estranys de trombosi i anunciarà aquesta tarda la seva opinió. L’estat espanyol està pendent del dictamen del regulador europeu per desbloquejar 146.0000 dosis, mentre que la UE espera la represa dels enviaments per obtenir 55 milions de vaccins de Janssen abans de juny.Paralització de la vacunaL’agència de Salut dels Estats Units va recomanar a principis de la setmana passada la suspensió de la vacuna Janssen per sis casos estranys trombosis entre gairebé 7 milions de vacunats als EU. Johnson&Johnson va paralitzar les entregues a la UE arran d’aquesta decisió, tot i que el vaccí monodosi tenia el vistiplau del regulador europeu des de mitjans de març.A més, la companyia va demanar que no s’administressin les dosis que just havien començat a rebre els països de la UE. Diversos governs europeus, entre ells l’espanyol, ho van acceptar, però d’altres com el francès, van decidir utilitzar igualment les vacunes rebudes, ja que continuaven tenint l’aval del regulador europeu.Brussel·les no es va oposar a l’aturada imposada per la companyia, però va demanar al seu principal proveïdor, Pfizer-BioNTech, un avançament de 50 milions de vacunes per suplir el potencial buit que pogués deixar Johnson&Johnson.Abans de l’aparició dels casos rars de trombosi, la UE esperava rebre 55 milions de dosis de Janssen entre abril i juny. La multinacional encara no ha confirmat si mantindrà el compromís malgrat el retard.