Dissabte, 24 de setembre de 2022 - Edició 1521
La República

Joan Sala: “El Llibrestiu omplirà un buit que tenia el sector editorial entre maig i agost”

ACN Barcelona.-El 15 de juliol se celebrarà el Llibrestiu, organitzat per la Cambra del Llibre. Una festa en la qual, com va avançar ‘La Vanguardia’, les llibreries de Catalunya posaran […]

Agències 25/06/2021

ACN Barcelona.-El 15 de juliol se celebrarà el Llibrestiu, organitzat per la Cambra del Llibre. Una festa en la qual, com va avançar ‘La Vanguardia’, les llibreries de Catalunya posaran parades al carrer, obriran fins a les onze de la nit i organitzaran activitats. En declaracions a l’ACN, el president d’editors.cat, Joan Sala, ha afirmat aquest divendres que el sector editorial sempre ha tingut “un buit entre maig i l’agost” perquè no hi ha cap activitat dedicada al llibre entre Sant Jordi i la Setmana del Llibre en Català, que se celebra al setembre. “La idea és que les vacances són un bon període perquè la gent llegeixi i seria que es marxi de vacances amb un llibre a la maleta”, ha assenyalat Sala.

El passat mes de febrer, el president de la cambra, Patrici Tixis, va explicar ja a l’ACN que treballaven en una Nit de les Llibreries al mes de juliol. Tixis va dir que l’experiència del 23 de juliol (Sant Jordi d’estiu) va ser “molt bona”, i valoraven consolidar una tarda o nit de les llibreries abans de les vacances d’agost. “Seria una bona fórmula d’abans de marxar de vacances celebrar-ho una mica amb llibres”, va assenyalar.Aquesta idea, com ha explicat Sala, es concretarà amb el Llibrestiu el 15 de juliol. “La finalitat és que durant l’any hi hagi quatre moments importants a l’entorn del llibre que serien Sant Jordi, el Llibrestiu, la Setmana del Llibre i el Nadal”, ha remarcat Sala. “La iniciativa tindrà èxit, tot que aquest any s’ha hagut de fer amb preses per la pandèmia”, ha augurat. De fet, la idea és que el Llibrestiu ha arribat per quedar-se. La iniciativa es farà a nivell de tot Catalunya. Sala ha explicat que en el cas de Barcelona no es tallarà cap carrer, sinó que aquest any hi haurà parades a fora de determinades llibreries, activitats al seu interior amb presentacions, concerts o xerrades. Així mateix, ha ressaltat que l’aposta en què creixi més en anys posteriors. “Està molt centrat en què la gent tingui un incentiu especial per moure’s a l’entorn del llibre”. En el cas de Girona, es preveu que es faci una jornada dedicada a la novel·la negra.Comunicació Una iniciativa com aquesta, remarca Sala, és fer una bona comunicació d’això. “La Cambra ha treballat molt per demanar els permisos perquè llibreries puguin estar obertes fins les 11 de la nit i després hi ha una altra part que és la comunicació”, ha indicat. Col·laboren en la iniciativa, els ajuntaments i la Generalitat de Catalunya.