Dilluns, 21 de juny de 2021 - Edició 1061
La República

Joan Ordi deixa la presidència del Parc Natural de l’Alt Pirineu

ACN Llavorsí.-El fins ara president de la Junta Rectora del Parc Natural de l’Alt Pirineu, Joan Ordi, ha comunicat als membres d’aquest organisme que deixa el càrrec, després de gairebé […]

Avatar
Agències 12/04/2021

ACN Llavorsí.-El fins ara president de la Junta Rectora del Parc Natural de l’Alt Pirineu, Joan Ordi, ha comunicat als membres d’aquest organisme que deixa el càrrec, després de gairebé cinc anys. Ordi va ser nomenat per l’aleshores conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, i ratificat per la Junta del Parc el 20 de maig del 2016. Va comunicar la seva renúncia a la Junta del 7 d’abril passat. Joan Ordi considera que s’ha tancat una etapa important al parc i que cal renovar el càrrec, coincidint amb la pròxima formació del nou Govern, que pugui assolir noves fites en la conservació, potenciació i desenvolupament sostenible del Parc Natural més extens de Catalunya.

El càrrec de president de la Junta Rectora del parc és representatiu i de lideratge polític, no retribuït. Durant el seu mandat, s’han assolit, entre d’altres fites, l’ampliació del parc (2018), la signatura del protocol de col·laboració internacional amb Andorra i França per a la creació del Parc Pirinenc de les Tres Nacions i la presentació del primer plànol conjunt d’aquest parc.Igualment, s’ha impulsat la creació del primer museu a l’aire lliure per divulgar el patrimoni geològic del Parc, de l’Associació de Guies intèrprets del Parc Natural de l’Alt Pirineu (2018) i de l’Associació de Productors i Elaboradors Agroalimentaris del Parc Natural de l’Alt Pirineu (2020).Precisament, tots els productors agroalimentaris han pogut vendre cistelles de productes locals per internet per fer front a les restriccions de la pandèmia a través del portal www.delparcalplat.cat, amb el suport del Parc Natural. Finalment, durant el 2020 també es va crear la comissió científica del Parc Natural amb gairebé 30 representants del món de la recerca, cultural i social especialitzats en el territori del Parc.