Divendres, 24 de març de 2023 - Edició 1702
La República

Joan Manuel Serrat i Maria del Mar Bonet seran investits doctors honoris causa per la UB

ACN Barcelona – Els cantautors Joan Manuel Serrat i Maria del Mar Bonet seran investits doctors honoris causa per la Universitat de Barcelona (UB) el proper 6 de març. La […]

Agències 24/02/2023

ACN Barcelona – Els cantautors Joan Manuel Serrat i Maria del Mar Bonet seran investits doctors honoris causa per la Universitat de Barcelona (UB) el proper 6 de març. La universitat ha explicat que els atorga la màxima distinció que concedeixen a una persona per haver contribuït de manera “decisiva”, a través del grup musical Els Setze Jutges, a la “renovació de la música popular catalana en el marc de la lluita per la recuperació de la llengua i la cultura i contra l’extermini cultural del franquisme”. També han valorat la recuperació de la música tradicional i popular i “dels grans poetes d’ahir i d’avui”, “l’excel·lència en l’art de la composició i la interpretació”.

La distinció també s’ha atorgat a Serrat i Bonet pel seu compromís amb les causes de la “llibertat, la solidaritat, la democràcia i els drets humans”.

La UB ja va concedir el doctorat honoris causa a una personalitat del món de la música. L’any 2003 el va rebre el director d’orquestra italià Ricardo Mutti, el 2006 el també director Jordi Savall i l’any 2010 la soprano Montserrat Caballé.

L’entrega de la distinció a Serrat i Bonet es farà el 6 de març a les 12:00 en un acte al Paranimf de l’Edifici Històric.