Dimecres, 4 d'agost de 2021 - Edició 1105
La República

Joan Carles de Borbó regularitza uns fons i paga un deute a Hisenda de 678.000 euros

ACN Madrid.-El rei emèrit, Joan Carles de Borbó, ha anunciat aquest dimecres a través del seu advocat, Javier Sánchez-Junco Mans, que ha regularitzat diners no declarats a Hisenda i ha […]

Avatar
Agències 09/12/2020

ACN Madrid.-El rei emèrit, Joan Carles de Borbó, ha anunciat aquest dimecres a través del seu advocat, Javier Sánchez-Junco Mans, que ha regularitzat diners no declarats a Hisenda i ha pagat per ells 678.393,72 euros, incloent-hi interessos i recàrregues. Segons l’advocat, ha estat mitjançant una declaració “sense requeriment previ” davant les autoritats tributàries, i Joan Carles de Borbó “continua, com sempre ha estat, a disposició del Ministeri Fiscal per a qualsevol tràmit o actuació que consideri oportú”.

Joan Carles de Borbó aconsegueix d’aquesta manera regularitzar part dels fons de què ha disposat sense enfrontar-se a un procés penal. Ho fa l’acord a l’article 305.4 del Codi Penal que estableix que “quedarà exempt de responsabilitat penal qui regularitzi la seva situaci´ño tributària en relació amb els deutes… abans que se li hagi notificat per l’Administració tributària l’inici d’actuacions de comprovació”. La ministra d’Hisenda i portaveu del govern espanyol, María Jesús Montero, no ha aclarit aquest aquest dimecres a la roda de premsa del Consell de Ministres els motius pels què malgrat que fa setmanes que es té coneixement de l’escàndol de les targetes ‘black’, Hisenda encara no havia notificat al rei emèrit que li obria una investigació.