Dilluns, 20 de setembre de 2021 - Edició 1152
La República

Jessica Stockholder explora la pintura en una exposició immersiva a Torí amb obres de la Col·lecció ”la Caixa”

ACN Barcelona.-L’artista nord-americana Jessica Stockholder explora la potència del medi pictòric en una exposició que s’estrena dijous a Torí amb obres de les col·leccions de la Fundació ”la Caixa” i […]

Avatar
Agències 10/02/2021

ACN Barcelona.-L’artista nord-americana Jessica Stockholder explora la potència del medi pictòric en una exposició que s’estrena dijous a Torí amb obres de les col·leccions de la Fundació ”la Caixa” i la Fondazione per l’Arte Moderna e Contemporanea CRT. Com a comissària, Stockholder inserta les peces d’ambdues col·leccions en una instal·lació ambiental de grans dimensions, que fuig del cub blanc i expandeix formes i colors. ‘Cut a rug a round square’ és un projecte desenvolupat a l’antic complex industrial de l’Officine Grandi Riparazioni (OGR) a Torí. Considerada una de les artistes més influents del panorama actual, l’artista ha tingut els últims vint anys un paper fonamental en el debat continu sobre la pintura i els seus límits.

En la seva obra, l’artista combina objectes aparentment dispars i ordinaris per crear instal·lacions complexes en les quals s’amunteguen i s’estratifiquen materials i colors: bosses i recipients de plàstic, allargadors de cables, trastos vells, catifes i mobles. A les seves mans, aquests objectes sovint oblidats recuperen qualitats formals i estètiques, en una pràctica que recorda l’expressionisme abstracte, el Color Field (pintura de camps de color) i el minimalisme. Per al projecte instal·lat a la zona de l’OGR dedicada a l’art i la cultura, l’artista ha creat una instal·lació amb obres de dos importants col·leccionistes: la Col·lecció d’Art Contemporani de la Fundació ”la Caixa” de Barcelona i la de la Fondazione per l’Arte Moderna e Contemporanea CRT –una col·lecció les obres de la quals estan en préstec permanent a la GAM – Galleria Civica d’Arte Moderna e Contemporanea i al Castello di Rivoli Museo d’Arte Contemporanea de Torí.