Diumenge, 26 de juny de 2022 - Edició 1431
La República

Javier Calvo publica la primera obra en català amb heterònim Héctor Rivadeneyra

ACN Barcelona – L’escriptor i traductor Javier Calvo (Barcelona, 1973), amb heterònim Héctor Rivadeneyra, ha publicat la primera obra en català ‘La mesura de l’home’ (Males Herbes). A través de […]

Agències 23/05/2022

ACN Barcelona – L’escriptor i traductor Javier Calvo (Barcelona, 1973), amb heterònim Héctor Rivadeneyra, ha publicat la primera obra en català ‘La mesura de l’home’ (Males Herbes). A través de cinc relats “sublims” de ciència-ficció, l’autor planteja històries “addictives i contundents” en un clàssic “instantani”. Calvo s’endinsa “sense reserves” en la ciència ficció i dota les històries d’un “pols narratiu i una complexitat psicològica admirable”. Entre els relats hi ha una treballadors social que viatja a Venus per ajudar les dones d’una cultura patriarcal a empoderar-se o una adolescent que assisteix a una convenció interplanetària de fans de Shirley Jackson.

‘La mesura de l’home’ és el primer llibre en català de l’autor. Calvo va ser premi Biblioteca Breve per ‘El jardin colgante’ (Seix Barral, 2012) i autor de llibres com ‘Corona de flores’ (Mondadori, 2007) o ‘El dios reflectante’ (Mondadori, 2003). Les seves obres han estat traduïdes al francès, l’anglès, l’alemany i l’italià.