Edició 1771

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 01 de juny del 2023
Edició 1771

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 01 de juny del 2023

Jaume Puy, nomenat novament com a rector de la Universitat de Lleida

|

- Publicitat -

ACN Lleida – El catedràtic de Química de l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria Agrària (ETSEA) Jaume Puy ha estat nomenat pel Govern aquest dimarts com a rector de la Universitat de Lleida (UdL). Així, inicia el seu segon mandat a la institució després d’ostentar el càrrec des de 2019 i haver obtingut el 69,26% dels sufragis ponderats (amb 820 vots absoluts) en les eleccions celebrades el 9 i 10 de maig. Nacuts a Valls de Torroella (Bages) l’any 1956, és responsable del Servei d’Anàlisi Elemental de la UdL des de 2006 i ha contribuït a donar servei a grups de recerca i empreses de l’entorn. Puy ha participat en la docència d’assignatures de diferents titulacions impartides a l’ETSEA i ha estat coordinador de diversos programes de doctorat.

Pel que fa a recerca bàsica, el reelegit rector ha treballat en problemes de Química Ambiental relacionats amb la biodisponibilitat de nutrients i contaminants. En aquest àmbit, ha coordinat o participat en dotze projectes estatals i cinc de la Unió Europea. Ha treballat també en recerca més aplicada relacionada amb l’entorn agroalimentari.

Publicitat

Les principals contribucions se centren en la implantació de xarxes d’equips d’espectroscòpia NIR i de tècniques d’anàlisi multivariant per a l’anàlisi de la qualitat de productes agroalimentaris. Puy ha estat responsable de diferents contractes amb empreses, projectes del CDTI i d’un projecte de desenvolupament industrial PETRI.

Aquestes activitats les ha portat a terme en el marc del Grup de Fisicoquímica Ambiental de la UdL, reconegut com a grup consolidat des del 1995 i del que n’ha estat el coordinador. També haa col·laborat amb diferents agències nacionals i internacionals d’avaluació, amb comitès editorials de diferents revistes per a l’avaluació de manuscrits, comitès assessors i xarxes de recerca i ha organitzat diferents congressos entre els quals destaca l’IAP2016 celebrat a Lleida.

Puy ha publicat més de 130 articles i té sis sexennis de recerca avaluats positivament. Pel que fa a gestió universitària, el rector ha estat sotsdirector de l’ETSEA (89-91 i 94-96), secretari (93- 94) i director (2004-2010) del Departament de Química, i vicerector de Recerca (2011-2019).

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió