Dijous, 2 de febrer de 2023 - Edició 1652
La República

JARC qüestiona l’auditoria de les eleccions agràries

ACN Lleida.-JARC qüestiona l’auditoria de les eleccions agràries celebrades el 25 i 26 de març. L’organització entén que en tractar-se d’un sistema de votació nou, a través del vot electrònic, […]

Agències 28/04/2021

ACN Lleida.-JARC qüestiona l’auditoria de les eleccions agràries celebrades el 25 i 26 de març. L’organització entén que en tractar-se d’un sistema de votació nou, a través del vot electrònic, pot generar “males interpretacions o confusions” però critica que s’hagi fet públic a les dues candidatures a les quals anaven destinats els 108 vots anul·lats en el procés. A la vegada, JARC rebutja que l’auditor no s’hagi posat en contacte amb 67 de les persones afectades a les quals s’ha invalidat el vot. L’entitat veu “poc rigorosa” aquesta manera d’actuar “basada en la deducció sense tenir en compte el testimoni dels afectats”. En aquest sentit, considera “incorrecte” la invalidació per un mètode d’extrapolació de més de la meitat dels vots auditats.

D’altra banda, l’entitat assegura que, al menys, 15 persones afectades van traslladar a l’auditor, en rebre la seva trucada, que havien votat correctament. En aquest sentit, des de JARC assenyalen que “l’auditor va determinar, subjectivament, que mentien” i, per tant, va anul·lar el seu vot. JARC entén que aquest fet “inverteix la càrrega de la prova de la nul·litat del vot, que en aquest cas correspon a l’Administració”.A instàncies de JARC, el Departament d’Agricultura està comunicant a les persones afectades la invalidació del seu vot tot i que “no se’ls expliquen els motius de l’anul·lació”, lamenten des de l’entitat. En aquest sentit, anima a aquelles persones que hagin rebut la notificació a sol·licitar a Agricultura que els informi del motiu perquè s’ha anul·lat el seu vot.