Dimecres, 28 de juliol de 2021 - Edició 1098
La República

JARC demana un protocol sanitari oficial per protegir empleats i empresaris en relació amb la covid-19

ACN Lleida.-Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya (JARC) considera “prioritària” la publicació d’un un protocol sanitari per a la prevenció de riscos laborals davant el coronavirus. L’organització agrària sol·licita a […]

Avatar
Agències 15/04/2020

ACN Lleida.-Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya (JARC) considera “prioritària” la publicació d’un un protocol sanitari per a la prevenció de riscos laborals davant el coronavirus. L’organització agrària sol·licita a les administracions “més concreció” amb relació als equips de protecció individuals (EPI) i les mesures de seguretat adequades que han de garantir els ocupadors per protegir correctament la salut dels seus empleats amb relació a la covid-19, així com evitar possibles repercussions negatives per als empresaris. JARC també reclama que es clarifiqui com s’organitzarà la contracció de mà d’obra, a qui s’han d’adreçar tant els demandants d’ocupació com els empresaris, davant l’imminent inici de la campanya de la cirera.

El cap sectorial de Laboral de JARC, Jaume Domènech, considera que queden moltes incògnites sense resoldre respecte als equips de protecció individuals que han de fer servir els treballadors. A banda de defensar la importància de comptar amb un protocol, Domènech assenyala que els empresaris tenen “una gran preocupació” per saber on podran adquirir els EPI i quin cost tindran, “davant l’escassetat de material al mercat”.JARC adverteix d’un “doble perill” ja que, considera que, per una banda, “es posa en risc la salut del personal assalariat, i per altra, “l’empresari queda exposat davant d’un possible contagi del treballador per la covid-19 a què aquest fet sigui considerat com accident laboral”, segons Domènech.JARC remarca que l’entitat facilita la informació de la qual disposa per posar en contacte treballadors demandants de feina i empresaris necessitats de mà d’obra, però recorda que “el Servei d’Ocupació Català es va comprometre a vehicular aquesta gestió” i, per això, l’entitat reclama que “el SOC concreti oficialment quin és el procediment a seguir”. En aquest sentit, l’organització agrària demana que es faci públic “amb celeritat” donat que en dues setmanes començarà la recollida de la cirera.