Divendres, 6 d'agost de 2021 - Edició 1107
La República

Janet Sanz replica a Albiol, Parlon i Callau que “no té sentit” que el Consorci del Besòs gestioni serveis municipals

ACN Barcelona.-La presidenta del Consorci del Besòs, Janet Sanz, replica als alcaldes de Badalona, Santa Coloma de Gramenet i Sant Adrià del Besòs que “no té sentit” que l’ens hagi […]

Avatar
Agències 23/11/2020

ACN Barcelona.-La presidenta del Consorci del Besòs, Janet Sanz, replica als alcaldes de Badalona, Santa Coloma de Gramenet i Sant Adrià del Besòs que “no té sentit” que l’ens hagi de gestionar serveis municipals de manera estructural. Xavier Garcia Albiol, Núria Parlon i Joan Callau havien reclamat al Consorci la gestió de la gossera comarcal i el taxi adaptat, després que els serveis haguessin quedat “penjats” amb la desaparició del Consell Comarcal del Barcelonès. La negativa de Sanz ha dut els alcaldes a fer un dur escrit on l’acusen de tenir una actitud autoritària en aquest afer. La també regidora d’Urbanisme de Barcelona ho qualifica d'”oportunisme” i s’ofereix a liderar un front comú per buscar solucions a l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB).

Sanz insisteix en la idea que el Consorci del Besòs no pot ser un ‘Consell Comarcal 2’ i reivindica el seu paper com a ens estratègic de naturalesa política per impulsar projectes de transformació urbana. “No prestem serveis. L’Àrea Metropolitana i la Diputació són els que gestionen serveis d’aquest tipus”, assegura.La tinent d’alcalde d’Urbanisme de Barcelona també recorda que el gruix del finançament del Consorci del Besòs l’aporta l’Ajuntament de Barcelona i rebutja que això hagi de servir per finançar serveis d’altres municipis: “D’entrada em surt dir que no ho veiem i que si s’ha de modificar què ha de fer el Consorci ho hem de parlar entre tots”.Tot i la negativa, Sanz entén la preocupació dels Ajuntaments, que ara han de gestionar uns serveis que fins ara gestionava una altra administració. “M’ofereixo a buscar solucions”, diu Sanz, tot i que aquestes s’hauran de trobar fora del Consorci del Besòs. La presidenta de l’ens lamenta també la duresa de la carta dels tres alcaldes i diu que s’ha “sorprès” pel seu to.