Dimecres, 8 de febrer de 2023 - Edició 1658
La República

Janet Novás i Mercedes Peón porten al Mercat de les Flors una “conversa” entre música i dansa

ACN Barcelona.-Les gallegues Janet Novás i Mercedes Peón arriben aquest cap de setmana al Mercat de les Flors amb ‘Mercedes máis eu’, una peça “híbrida” entre música i dansa que […]

Agències 14/01/2022

ACN Barcelona.-Les gallegues Janet Novás i Mercedes Peón arriben aquest cap de setmana al Mercat de les Flors amb ‘Mercedes máis eu’, una peça “híbrida” entre música i dansa que explora les “relacions particulars” que s’estableixen entre aquestes dues disciplines. “És una conversa entre música i dansa”, ha definit la directora del Mercat de les Flors, Àngels Margarit. Així, el muntatge, que porta tres anys de gira, combina el ball de Janet Novàs amb la música en directe de la compositora Mercedes Peón i reflexiona sobre aspectes que van des de la “memòria del cos” fins a “temes polítics”. L’espectacle donarà el tret de sortida del cicle ‘Dansa i música en conversa’, que s’allargarà fins al 6 de febrer.

L’espectacle ja es va representar el 2020 a Barcelona, però enguany torna “molt treballada”, ha apuntat Margarit. Així mateix, la directora del Mercat de les Flors ha assegurat que la proposta està “en un moment molt potent”. Per la seva banda, la ballarina Janet Novás ha celebrat que el muntatge hagi tingut “molt bona acollida” allà on s’ha representat. Tot plegat va néixer arran d’una trobada entre les dues artistes gallegues. “Jo poso el meu cos i la meva música al servei de la relació i de les emocions de la Janet”, ha detallat la compositora. “Parlem molt de com ens amplifiquem”, ha afegit la ballarina. En aquesta línia, han assegurat que amb el muntatge pretenen fer una “explosió de vida”.