Diumenge, 20 de juny de 2021 - Edició 1060
La República

Ja són 9 els pacients morts per coronavirus a la residència Santa Oliva d’Olesa de Montserrat

ACN Barcelona.-Nou dels 18 interns de la residència Santa Oliva d’Olesa de Montserrat que des del passat 13 de març han estat ingressats a l’Hospital de Martorell per coronavirus han […]

Avatar
Agències 23/03/2020

ACN Barcelona.-Nou dels 18 interns de la residència Santa Oliva d’Olesa de Montserrat que des del passat 13 de març han estat ingressats a l’Hospital de Martorell per coronavirus han mort i la resta continuen ingressats en estat greu. Aquest dilluns, l’alcalde del municipi, Miquel Riera, ha reclamat a la Generalitat que prengui mesures urgents per garantir l’assistència al centre, ja que dels 88 interns que continuen a la residència, vuit presenten símptomes compatibles amb la malaltia i 23 dels cuidadors estan de baixa per diferents motius. “La situació és límit i la Generalitat, que té les competències sobre les residències, ha de prendre el control del centre per proveir-lo de material sanitari i resoldre el problema de personal”, ha afegit Riera.

L’Alcalde d’Olesa de Montserrat, Miquel Riera, lamenta que “malgrat que durant tota la setmana s’han sol·licitat a Generalitat directrius clares de com procedir davant d’un escenari de manca de personal, un escenari que era previsible, no hem obtingut una resposta que ajudi a resoldre el problema de l’elevat numero de baixes”. Els departaments de la Generalitat als quals s’ha demanat suport han estat el de Salut i el de Treball, Afers Socials i Famílies, rebent fins ara només aquest suport des del departament de Salut, en coordinació amb els metges del CAP Olesa i el servei mèdic de la pròpia residencia.A Olesa ja són 29 les persones afectades per coronavirusSegons les darreres dades proporcionades pel Departament de Salut de la Generalitat, ja són 29 les persones d’Olesa afectades per coronavirus. Dues d’aquestes són residents d’una altra residència geriàtrica del municipi, la de Sant Agustí. Pel que fa a la xifra de morts se situa en les 11 persones.