Dilluns, 26 de setembre de 2022 - Edició 1523
La República

Ivan Labanda i Diana Roig protagonitzen ‘Cantando Bajo la Lluvia’ al Teatre Tivoli

ACN Barcelona.-La productora Nostromo Live ha anunciat aquest dilluns l’elenc actoral protagonista d’un dels musicals referents del Hollywood dels anys cinquanta i clàssic del gènere, ‘Cantando Bajo la Lluvia’, que […]

Agències 21/06/2021

ACN Barcelona.-La productora Nostromo Live ha anunciat aquest dilluns l’elenc actoral protagonista d’un dels musicals referents del Hollywood dels anys cinquanta i clàssic del gènere, ‘Cantando Bajo la Lluvia’, que obre la temporada del Teatre Tívoli aquesta tardor. El repartiment de l’espectacle, que començarà a partir del 15 de setembre i les entrades dels quals ja s’han posat a la venda, l’encapçala Ivan Labanda, que interpretarà Don Lockwood, i Diana Roig com a Kathy Selden. “És un projecte molt ambiciós, perquè és un dels pocs musicals que s’estan preparant en aquests moments en què els actors han de tenir el talent 360, és a dir, el mateix nivell de cant, ball i interpretació”, ha explicat la coreògrafa del musical, Miryam Benedited.

També hi participarà Mireia Portas com a Lina Lamont, Ricky Mata, que representarà Cosmo Brown, José Luis Mosquera com R. F. Simpson i Oriol Burés com Roscoe Dexter. La producció comptarà amb una trentena d’actors i ballarins a l’escenari amb un domini del claqué i el jazz, una orquestra en directe formada per 10 músics i una escenografia de grans dimensions. L’estrena serà, de fet, la més ambiciosa fins ara de la productora, amb un pressupost de 2,5 milions d’euros.Algunes cares de l’elenc són conegudes de la productora. “Sempre ens agrada treballar amb la mateixa gent perquè creem confiança i és com treballar en família”, ha assegurat Àngel Llàcer, un dels directors del musical.La companyia ha rebut més de mil currículums, d’entre els quals n’ha seleccionat 120 per al càsting. D’aquests, tan sols una trentena han passat a la fase final i només onze han estat els seleccionats per al cos de ball.Les condicions de pandèmia han fet que tot el procés de selecció hagi estat més complicat, ja que s’han hagut de respectar les distàncies, evitant el contacte entre ballarins i amb mascareta. A més, els trenta finalistes del càsting van haver de fer-se un test d’antígens abans de poder passar a la darrera prova de cant sense mascareta.El musical és el tercer projecte de la parella formada per Àngel Llàcer i Manu Guix, després dels èxits de ‘La Jaula de las Locas’ i ‘La Tienda de los Horrores’, amb més de 400.000 espectadors entre Barcelona i Madrid.Una història de transició en temps de pandèmiaLa història de ‘Cantando bajo la lluvia’ gira al voltant de la capacitat d’adaptar-se als canvis a través de l’esforç i l’optimisme. Al Hollywood dels anys vint, tota la indústria cinematogràfica es va veure forçada a abandonar sobtadament els anys d’experiència al cinema mut per abraçar les novetats tècniques de la producció del cinema sonor. Una sàtira que, des de dins del món del cinema, mostra a l’espectador com els humans reaccionem davant la necessitat de canviar els nostres hàbits. “És un molt bon moment per fer aquest musical, perquè sortim d’aquest any tan difícil on ens hem hagut de reinventar. Darrere la història d’amor hi ha una història d’aliances, quan el talent s’alia per adaptar-se. L’adaptació és un senyal d’intel·ligència i els personatges del musical són tots molt intel·ligents, excepte un”, ha avançat Llàcer.