Dimecres, 22 de març de 2023 - Edició 1700
La República

Iu Forn, nou director de l’ACN

ACN Barcelona – El Consell d’Administració d’Intracatalònia SA ha nomenat aquest dijous el periodista Iu Forn com a nou director de l’Agència Catalana de Notícies (ACN). Forn, procedent de ‘El […]

Agències 31/03/2022

ACN Barcelona – El Consell d’Administració d’Intracatalònia SA ha nomenat aquest dijous el periodista Iu Forn com a nou director de l’Agència Catalana de Notícies (ACN). Forn, procedent de ‘El Nacional’, substitueix al càrrec el periodista Marc Colomer, que ha dirigit l’agència pública de notícies des de l’abril del 2016. El relleu es farà efectiu dilluns 4 d’abril. El president del Consell d’Administració, Ignasi Genovès, ha destacat “l’àmplia i dilatada experiència” del nou director, i ha agraït la tasca de Colomer en la gestió de l’ACN en els últims sis anys “en un entorn de dificultats, amb períodes de turbulències polítiques i dificultats financeres” per a l’Agència.

Forn va començar a col·laborar a Ràdio Cubelles a principis del 1982, tant a informatius com a programes. Posteriorment, en l’àmbit radiofònic ha estat redactor, guionista, coordinador i director de diversos programes a la Cadena 13, Ràdio 4, RNE, Catalunya Ràdio, Catalunya Cultura, ComRàdio, Ona Catalana i RAC1. A Ràdio Barça va ser editor d’esports de l’informatiu matinal. També ha treballat a diverses redaccions d’informatius d’aquests mitjans i ha participat en diverses tertúlies.

En premsa, ha estat redactor de política i articulista a ‘El Punt’, l”Avui’, l”Ara’ i ‘El Nacional’, on ha estat responsable dels projectes audiovisuals. Va formar part de l’equip fundador del diari ‘Ara’, on durant dos anys va coordinar el suplement d’humor gràfic ‘Ara Humor’.

Del 1992 al 2014, va col·laborar a la revista ‘El Jueves’, on va formar part del consell editorial. També ha estat col·laborador de la revista ‘Ciencia y Vida’.

Forn també ha estat guionista, director i presentador de diversos programes de televisió d’actualitat, humor, concursos i reportatges, i de sitcoms per a TVE, TV3, Euskal Telebista, La Xarxa i Betevé.

Ha dirigit els documentals ‘1-O, cas obert’ i ‘Jorge Fernández Díaz contra el mal’, emesos al Sense Ficció de TV3, i ha guionat, ha coordinat i ha dirigit diversos anuncis publicitaris.

També ha escrit 8 llibres, l’últim dels quals és ‘Judici a la Justícia’, de recent publicació, i va ser vocal de la Junta del Col·legi de Periodistes els anys 2006 i 2007.