Dijous, 29 de juliol de 2021 - Edició 1099
La República

Itàlia manté la quarantena pels viatgers que arribin de fora la UE, malgrat l’acord europeu per reobrir fronteres

ACN Brussel·les.-Itàlia manté la quarantena pels viatgers que arribin de fora la Unió Europea, malgrat l’acord europeu per reobrir fronteres amb un grup de 15 països tercers a partir d’aquest […]

Avatar
Agències 01/07/2020

ACN Brussel·les.-Itàlia manté la quarantena pels viatgers que arribin de fora la Unió Europea, malgrat l’acord europeu per reobrir fronteres amb un grup de 15 països tercers a partir d’aquest dimecres 1 de juliol. El pacte entre els 27 estats de la UE és només una recomanació i està en mans dels estats decidir si aixequen totalment o parcialment les restriccions i el moment per fer-ho. En el primer dia en què es pot aixecar controls, Grècia ja ha obert les portes als països de la llista i no ha imposat cap quarantena. Tot i això, les autoritats gregues exigeixen als viatgers una declaració 48 hores abans de volar i fa tests aleatoris de covid-19 als aeroports.

Amb l’acord europeu ara s’obre un període de transició en què cada govern de la UE anirà decidint com i quan reobre les seves fronteres externes a aquests 15 països.Espanya no té data encara per aixecar restriccions i negociarà quan fer-ho cas per cas en els pròxims dies. Des del govern espanyol que confien aixecar els controls “tan aviat com es pugui” i avancen que reclamaran “reciprocitat” a alguns països com el Marroc i Algèria. Per ara, només es preveu imposar els mateixos controls de seguretat per als viatgers internacionals que els que s’apliquen als europeus. És a dir, un registre a l’arribada per rastrejar contagis i controls de temperatura.Llistat de païsosEl llistat inclou: la Xina, el Japó, el Canadà, Austràlia, Nova Zelanda, el Marroc, Algèria, Tunísia, Montenegro, Geòrgia, Sèrbia, Corea del Sud, Tailàndia, Uruguai i Ruanda. També es permetrà la reobertura de fronteres amb països fortament vinculats a la UE com són Andorra, Mònaco, San Marino i el Vaticà.En aquest grup reduït no hi ha els Estats Units o Rússia, ni tampoc la major part d’Amèrica, molt afectada ara mateix per la pandèmia de la covid-19.